Hogyan tudnám biztonságosra állítani a vezeték nélküli hálózatot?
Routert használok, eddig biztonságos volt a hálózat, viszont tegnap kipróbáltam a netet, routert egy másik gépen, majd vissza dugtam mindent erre a gépre, és azóta "nem biztonságos vezeték nélküli hálózat"-ot ír a net az elérhető hálózatok listájában arra a hálózatra, amit használok.
Annakidején jelszó kellett ahoz, ha valaki a hálózatra kapcsolódott, és ezt a netet használta. De most már nem kér jelszót.
hogyan tudnám beállítani, hogy kérjen?
Tp-Link WR741-N routerem van.
A routerben nem állítottál semmit?
Amúgy a Windows elmenti a korábban megadott jelszavakat, ezért nem kéri a későbbiekben.
Nézd meg a router menürendszerében a Wireless --> Wireless Security résznél van-e beállítva jelszó.
Csak a másik gépre telepítettem föl a routert. De semmi beállítás.
Tudom, hogy elmenti a jelszavát, de ha újra raktam a gépet, akkor először kérte mindíg. Most viszont tegnap újra raktam, és nem kért semmit. megkereste az elérhető vezeték nélküli hálózatokat, majd kapcsolódtam rá jelszó nélkül.
A menürendszerbe benéztem, "Disable Security" van beállítva.
WEP
WPA/WPA2
WPA-PSK/WPA2-PSK
Melyik kell nekem?:D
Ez itt a baj.
Válaszd a WPA-PSK/WPA2-PSK -t, ezen belül:
Version: WPA2-PSK
Encryption: AES
Adj meg egy jelszavat (PSK Passphrase). Lehetőleg minél bonyolultabbat. Ez a kulcsgenerátor segíteni fog benne:
oh köszönöm!
meg is csinálom :)
és muszáj neki olyan bonyolult kód?:D
ha egy egyszerű szót írok be, akkor azt könnyen kitalálnák? esetleg feltörni könnyebb?
eddig a monitor márkája volt a jelszó, ami előtt ülök.
azt senki sem felejtette el, ezért választottuk.:D
jéé tényleg itt kell:D a régi jelszó még ottvan:D
húú köszi szépen! ^_^
no kész.
beállítottam, router reboot, és kész. :P
mostmár "biztonságos vezeték nélküli hálózat (WPA2)"
köszi mégegyszer.
"...és muszáj neki olyan bonyolult kód?:D Ha egy egyszerű szót írok be, akkor azt könnyen kitalálnák? Esetleg feltörni könnyebb?..."
Az egyszerűbb értelmes szavakból álló kódokat, brute force módszerekkel lényegesen egyszerűbb megfejteni/kipörgeti.
A Brute force alapú támadásokhoz, meg még csak komolyabb szaktudás sem szükséges, csak egy viszonylag erős számítógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!