Van a világon ilyen program? (normális, egyszerű. Lent)
A lehető legegyszerűbb ha winrar-ral archívumba helyezed a fájlt. A létrehozáskor a Fejlett fülön megadható jelszó, így csak az tudja megnyitni a fájlt, látni a tartalmát, aki ismeri a jelszót. Ugyanilyen megoldás a Total Commander fájlcsomagolása, szintén jelszavazható. Ezek azért jó megoldások, mert széles körben elterjedt programok, és csak a jelszót kell észben tartanod.
Van olyan bonyolult megoldás is, amikor külön csak titkosítóprogramot töltesz, aminek vannak titkosító algoritmusai, kulcsfájljai, viszont ennek mindig a gépen kell lennie, és amint elhagyod, törlöd, vagy sérül a kibontó kulcsfájlt, akkor az erős titkosítás miatt sosem szerzed vissza az adatokat. A winrar-total commander megoldás viszont kéznél van, és ha egy normális jelszót megadsz, azt egy mezei felhasználó úgysem fogja kitalálni, és visszafejteni ugyanúgy nehéz mint egy komplex programnál.
Bármelyik megoldást választod, a titkosított formátumhoz újra létre kell hozni azokat a fájlokat, tehát végig kell várni amíg vagy becsomagolod azt a 100 gigát, vagy létrehozol egy teljesen titkosított partíciót amin ekkora méretű fájl helyet foglalhat.
Én titkosításra a truecrypt-et használom, igaz annyi könnyítéssel hogy csak egy virtuális gépen, így a saját rendszert nem tudom tönkrevágni akár szándékosan akár véletlenül. Mivel ekkora méretekkel "dolgozol", olvasd el a mellékelt két cikket, és utána látni fogod hogy igényli-e a leírt technológiát a kérésed, vagy elég rar-ozgatni. (ezek már nem az egyszerű és gyors kategóriába tartoznak, de mindenképpen tökéletes biztonságot ad).
Szerintem ez megfelelő lehet Neked :)
Vagy ha nem jön be, hogy mindig meg kell nyitni a prograomot akkor ez:
ez a winraros izé nagyon ...
bállítottam az alapértelmezet jelszót elmentettem de úgyan olyan vígan szépen kibontja... szóval ezt a winrar jelszót nem nagyon vágom h kéne más kép
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!