Rendszerleíróban van egy vírusom! Naponta leszedem, de újra írja magát, ha újra indítom az XP-t. Hogyan szedjem le végleg?
Spybot vírusirtó üzenete : Microsoft.WindowsSecurityCenter.FirewallOverride: [SBI $0C94D702] Beállítások (Rendszerleíró adatbázis módosítás, nothing done)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallOverride
Köszönöm..ettől féltem én is..:(
Még annyi, h fel van a winyó particiózva. Elég ha a Windows "meghajtóját" telepítem újra? Mármint, a wincsi többi részéhez nem kell nyúlnom? Vagy az egész wincsi törlés?
Nincs kikapcsolva a tűzfalad? A spybot mindent kijelez ami nem a normál beállításon fut. Ha te kikapcsoltad a windows tűzfalat (mert semmit nem ér, vagy használsz helyette más normális programot), akkor azt a spybot minden alkalommal hibaként fogja feltüntetni, mert nem az alap bekapcsolt beállítást érzékeli.
A megadott regedit kulcs egyértelműen a tűzfal beállításait mutatja, hogy ott talált valami gondot. A gond pedig nyilván az, hogy nem fut. Mivel nem futtatod, a spybot minden alkalommal ezt a neki hibaként megírt dolgot fel fogja dobni. Amikor letörlöd a programon belül az értéket, akkor eltűnik a jelzés. Mivel a tűzfal a windows része, ezért automatikusan helyreállítja a törölt bejegyzést a rendszer, ami a kikapcsolt állapot miatt legközelebb ismét fennakad a keresőben.
Mondom ezt úgy, hogy ha valóban csak ennyit ír ki, akkor nincs semmi gond. A program így van megírva hogy minden alapállapot változást jelezzen. Ha viszont e mellé bármilyen worm vagy trojan dolog fel van jegyezve, akkor szükség van másra is.
Üdv
Ennyi szamárságot amit ide írtak neked, ez nem létezik, az utolsó mondod igazat.
Nincsen semmi vírus, csak kivan kapcsolva a security centerben tűzfal.
Futtasd le ezt a scriptet mint adminisztrátor:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center]
"AntiVirusDisableNotify"=dword:00000000
"FirewallDisableNotify"=dword:00000000
"UpdatesDisableNotify"=dword:00000000
"AntiVirusOverride"=dword:00000000
"FirewallOverride"=dword:00000000
"FirstRunDisabled"=dword:00000000
Kinyitunk - Notepadot (Jegyzetfüzetet)igy: Start>futtatás>beírod: notepad
és bemásolod- a textet, aztán a notepadba beillesztett textet elmentjük scriptnek az asztalra , úgy:- Fájl>Mentés Másként>Fájlnév>fix.reg>Fájl típusa>Minden fájl>Mentés.(Ásztálra),
2x rá klikelunk-re-start..Kész
Nem kell újratelepíteni! Inditás, Startmenű/Minden program/Kellékek/Rendszereszközök/Rendszer-visszaállítás, bal oldali kék szöveggel nyisd meg. Vedd ki a pipát a Figyelésnél és újraindítás. Ekkor aztán futtasd le ezt az Online Víruskeresőt. [link]
Ha megvan a vírus, akkor inditsd újra és kapcsold be a Rendszer-visszaállítást.
"Nincs kikapcsolva a tűzfalad? "...
Neked válaszolom: Igazad volt, szóval kivan kapcsolva a Win tűzfal és a spybot szólt róla. Előbb kipróbáltam mindkét lehetőséget, hogy bepipáltam, hogy ne figyelje a tűzfalat a biztonsági központ mivel más van fent.
Ilyenkor vinnyog a spybot. Ha nincs pipa, akkor nem szól a spy...:-) KÖSZÖNÖM!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!