SOS! Lehetséges, hogy vírus lett a gépem!?!?
Egy filmhez codeket töltöttem le a codecavil.com-ról. Nagy gyanútlanul letöltöttem és kibontottam a fájlt, mire az avg vírusírtom azonnal jelzett, majd miután megnyomtam az avg által felkinált eltávolítást, kikapcsolt magától a gépem. Nekem nagyon úgy nézett ki, mintha vírust kaptam volna be. De miután bekapcsoltam a gépet (és azonnal töröltem a letöltött kodekfájlt) minden a megszokott kerékvágásban ment tovább. Csináltam az avg-vel ellenőrzést is, és egy veszélyes elemet sem jelzett ki. Lehetséges, hogy vírusos a gépem, csak még "lappang", vagy az is lehet, hogy az avg sikeresen eltávolította?
Bocsi, ha nem szakszerűen írtam le, de sajnos a géppel kapcsolatos dolgok tőlem nagyon távol állnak...
Miért ne távolította volna el sikeresen?
Egyébként nem árt futtatni a Malwarebytes' Anti-Malware programot. Több szem többet lát alapon.
Nincs állandó védelme, így nem akad az AVG-vel.
Néha FRISSÍTENI kell, mert lehet, hogy telepítés után ezt megteszi magától, de aztán NEM FOGJA! Kézzel kell frissíteni néha és UTÁNA teljes vizsgálat végrehajtása.
Malwarebytes a frászt hozta rám, talált két fertőzött fájlt: Rouge Installer. Mint kiderült, ez téves riasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!