Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » SOS! Lehetséges, hogy vírus...

SOS! Lehetséges, hogy vírus lett a gépem!?!?

Figyelt kérdés

Egy filmhez codeket töltöttem le a codecavil.com-ról. Nagy gyanútlanul letöltöttem és kibontottam a fájlt, mire az avg vírusírtom azonnal jelzett, majd miután megnyomtam az avg által felkinált eltávolítást, kikapcsolt magától a gépem. Nekem nagyon úgy nézett ki, mintha vírust kaptam volna be. De miután bekapcsoltam a gépet (és azonnal töröltem a letöltött kodekfájlt) minden a megszokott kerékvágásban ment tovább. Csináltam az avg-vel ellenőrzést is, és egy veszélyes elemet sem jelzett ki. Lehetséges, hogy vírusos a gépem, csak még "lappang", vagy az is lehet, hogy az avg sikeresen eltávolította?

Bocsi, ha nem szakszerűen írtam le, de sajnos a géppel kapcsolatos dolgok tőlem nagyon távol állnak...

2010. dec. 15. 16:57
 1/4 A kérdező kommentje:
bocsi, elírtam a címet; "vírusos"
2010. dec. 15. 16:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Miért ne távolította volna el sikeresen?

Egyébként nem árt futtatni a Malwarebytes' Anti-Malware programot. Több szem többet lát alapon.

Nincs állandó védelme, így nem akad az AVG-vel.

Néha FRISSÍTENI kell, mert lehet, hogy telepítés után ezt megteszi magától, de aztán NEM FOGJA! Kézzel kell frissíteni néha és UTÁNA teljes vizsgálat végrehajtása.

2010. dec. 15. 17:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi!! Sikerült az ajánlott programmal is ellenőriznem. Semmi problémát nem észlelt, nincs vírus:)
2010. dec. 15. 19:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Malwarebytes a frászt hozta rám, talált két fertőzött fájlt: Rouge Installer. Mint kiderült, ez téves riasztás.

[link]

2010. dec. 16. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!