Bekaptam egy vírust msnen, és nem tudok vele elbánni. Hogy lehetne törölni?
guglizz rá msn virus removerre, az elvileg leszedi, de legtöbbször csak újratelepítés oldja meg...
Amúgy eleve gyanús, ha a bnőd idegen nyelven ír rád, vagy olyan fájlokat, linkeket küld, amiről előtte nem beszéltetek. Ilyenkor vissza kell írni rá, hogy mi ez, mit akarsz ezzel, ha az illető fent sincs, akkor pláne gyanakodj vírusra.
Csak akkor kattints a linkekre, miután visszakérdeztél, hogy mi az, és az illető elmondta! Illetve figyeld a stílust! Csak felismered a barátnőd stílusát. Például én is kaptam linket, rákattintottam, mert olyan komment volt melléírva, amire csak az a barátnőm képes, ergó ebből megbizonyosodhattam abban, hogy biztos ő küldte.
Nézd meg a linket! Értelmes szöveg van benne? Vagy csak értelmetlen hieroglifa? .EXE vagy pedig .DLL a vége? Ez esetben semmiképp se kattints rá.
Ha fizetős vírusirtót használsz, akkor azt fizesd is ki! Illegálisan ne használd! Van jópár valamirevaló ingyenes irtó is, például AVG, COMODO, Panda Cloud, Microsoft Security Essentials.
MOST PEDIG próbáld meg letölteni, telepíteni, frissíteni és futtatni a Malwarebytes' Anti-Malware programot. Nem biztos, hogy hagyja a féreg. De ha igen, akkor lehet, hogy a progi kinyírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!