Törölt file visszaállítás blokkoló program használata után lehet-e, hogy valaki mégis vissza tud még állítani valamit?
Gondolom azért van több fokozatú felülírás, mert az 1-es, 2-es nem biztos, hogy elég.
Ergo elméletileg lehetséges, de akkor többszöri használat ill. magasabb biztonsági fokozat után is lehetséges?
Ahhoz nincs szükség ilyen cégek segítségére. Elég valami megfelelő progi és az helyreállítja. A neten van egy csomó, ráadásul ingyen.
De elvileg azért lehet választani, hogy 1szer, 2-szer, 7-szer, 35-ször írja felül (ez most a File Shredder progira példa), mert a különböző fokozatok más-más biztonsági szintet jelentenek.
Ergo előfordulhat, hogy az alacsonyabb fokozatú tölrést valami jó visszaállító programmal semlegesíteni lehet.
Ebből adódik, hogy talán akkor a magasabb fokozatút is!
Erről kérnék infokat!
Köszi!
Én már próbáltam egy párat az internetről--pl Get Data BAck stb--de hidd már el,hogy azokat az adatokat,amiket már felülírtál--pláne ha többször--soha semmiféle program nem állítja vissza.Minél többször írod felül,annál kisebb az esély a helyreállításra.Ezek az általad említett programok amik 1-2-...35-ször felülírják az adatokat pont ezért csinálják,hogy minél esélytelenebb legyen a dolog.Lehet,hogy a 35.felülírás után is marad valami foszlány imitt-amott,de az már vagy felismerhetetlen--és akkor nincs mit visszaállítani--vagy használhatatlan.
Ha nem hiszel nekem próbáld ki.
A kérdésre vonatkozó információvédelmi tanácsok.
A merevlemez ha nem szeretnénk, hogy "illetéktelen" kezekbe kerüljön, és onnan más adatokhoz férjen hozzá, akkor semmisítsük meg fizikailag, vagy 7xszeri felülírás és letörlés után (van ilyen program!!) alkalmazzuk újra csak mondjuk "anyu" számítógépében.
A fizikai megsemmisítés pedig a kohóban történő elégetést jelenti. Mindez arra enged következtetni, hogy megfelelő informatikai háttérrel BÁRMENNYISZER törölt és felülírt adatot képesek helyreállítani.
Üdv.
Az utolsót kissé túlzásnak tartom.
Várom mások válaszát is.
Az Eraser -ről azt írják, hogy logikailag és fizikailag is felülírja az adott helyet.
Én File Shredder -t használok. Az is felülírja fizikailag és logikailag is? Gyengébb mint az Eraser?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!