Lehetséges IP cím alapján nyomon követni valaki
internetes tevékenységét? A részletek lent.
Figyelt kérdés
Szóval a kérdésem az lenne,hogy (olyan túl sokat nem értek ezekhez a dolgokhoz ezért is írok ide) még tavasszal írtam egy e-mailt egy lánynak,névtelenül persze,kamu e-mail címmel,mert nem akartam,hogy tudja én írok neki.Kedves szöveg volt benne semmi extra,csak nem akartam,hogy tudja tetszik nekem...mindegy ez már részlet kérdés.Később kiderült,valahogyan lenyomozta gondolom a levél által az IP címem vagy nem tudom :S megmondta,hogy melyik városból és,hogy milyen internetszolgáltatón keresztül írtam (Fibernet) :S ilyen könnyen ki lehet deríteni egy e-mail és IP cím alapján,hogy honnan jött a levél?Ami a legfontosabb kérdésem lenne,hogy most,hogy tudja az IP címem és a szolgáltatót (tavasz óta nem tudom mennyire változtatták az IP címeket) nyomon tudja követni folyamatosan az internetes tevékenységemet?Ő ezáltal letudja nyomozni,hogy én mit csinálok a gépen?Merre szörfözgetek?Vagy ezt csak a szolgáltató látja?Ehhez nagy hacker program kell vagy egy szimpla kezdő is megtudja nézni? Köszönöm a válaszokat és bocsi ha bugyuta kérdés,de ehhez nem igazán értek.
Ha dinamikus IP címed van (a többségnek az van) az bizonyos időközönként változik, tehát az IP címed már biztosan nem az, mint korábban. Az IP cím alapján nagyon egyszerűen lekérdezhető a körülbelüli helyszín és a szolgáltató pl. itt: [link] , de azokat infókat amit említettél csak a szolgáltató naplózza és nem adja ki csak hatósági megkeresésre.
2010. nov. 20. 13:25
2/11 anonim válasza:
Ha tényleg tetszik a csaj, és tényleg semmi dehonesztálót nem írtál neki, akkor nincs mit szégyellned. Írj neki a saját nevedben. (Jó, tudom ez nem az a rovat, de ha már leírtad az okát is a kérdésnek.)
2010. nov. 20. 14:43
3/11 anonim válasza:
A te tudásoddal nem igazán lehetséges... és ezt nem bántásból mondom.
2010. nov. 20. 17:16
4/11 anonim válasza:
Jól értem, hogy a kamucímre azt válaszolta neked, hogy tudja az IP-címed, és figyel(tet) ez alapján? Ha webmailről írta a levelet, akkor eleve nem tudja az e-mailből az IP-det. Ha levelezőprogrammal írtad akkor tudja csak. Megírta legalább a konkrét várost és IP-t?
2010. nov. 20. 19:22
5/11 anonim válasza:
Tévedés, mert a webmailben is benne van a küldő címe. Sőt még a küldő gép oprendszere is. (Freemail esetén legalábbis.)
2010. nov. 20. 19:24
6/11 A kérdező kommentje:
Kedves 17:16-os válaszoló,a te tudásodat se firtassuk szerintem...olvasni tudni kellene.... le írtam,hogy nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz,mert ha értenék hozzá valószínűleg nem ide jöttem volna kérdezni... lehet,hogy jobb lett volna ha meg sem szólalsz.Hagyjuk...
Többieknek:
Freemail-ról írtam a levelet anno igen.
Nem e-mailban mondta,hogy tudja az IP címem és a címem és a szolgáltatómat HANEM telefonon.
A kérdésem akkor újra (igen-nem -es válasz)
-Tudja ezek alapján és ezek után nyomon követni,hogy hol mikor merre jártam a neten?
2010. nov. 20. 19:37
7/11 anonim válasza:
kezdjük ott hogy a "hacker"-ek nem egy programmal dolgoznak, az nem annyi hogy belépsz egy programba és lát mindent..
2010. nov. 20. 19:57
8/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogyan írhatnám le ennél egyértelműbben a kérdésemet... nem ez volt a kérdés,hogy a hackerek hogyan és milyen programmal dolgoznak.Olvass egy kicsit feljebb ha tényleg segíteni szeretnél.
Igen vagy nem?
2010. nov. 20. 20:20
9/11 anonim válasza:
A kérdésre a válasz: Nem. Főleg, hogy a legtöbb szolgáltatónál változhat az IP cím kiosztás.
Annyi mindenesetre kiderült, hogy az internet névtelensége azért még így sem akkora, mint gondolnád. A freemailes levelek fejlécében minden adat benne van, ami alapján meg lehet találni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!