Linux-al windows tartományban?
üdv
az lenne a kérdés, hogy virtuális gépen futó (Oracle Virtual Box azért ez mert ingyenes, de ha csal másikkal működne lecserélem) debian linux-al (Kiwi Ubuntu) be lehet e jutni windows tartományba?
úgy látom, hogy a Virtual Box nem adja át a tartományt, hanem egy új átjárót és ip címkiosztást ad.
van megoldás arra, hogy teljes értékű belépésem legyen a tartományba?
(windows bejelentkezik rendszergazdai jogokkal a tartományba, a tartomány számítógépeit látja, viszont linux csak internetezni tud, tehát van hálózat, de a tartományba nem tudtam belépni, és így a hálózat számítógépeit sem látja.)
köszi, jó ötlet, nem próbáltam. a helyzet, hogy virtuális gépet még csak próbálgatom, és linuxot még csak tanulom, azaz csak fogom tanulni, de nem bírom kivárni, míg a suliban eljutunk odáig.
hol találok ehhez használható infót?
Gondolom, a manulaban minden benne van. A guest rendszer beállításainál keresd. Nekem általában jobban működik, mint a NAT, mert NAT esetén a virtuális gépek nem látják a helyi hálózatom (igazi) gépeit. (Ez a hálózat mondjuk nem domin, meg az összes gépen windows van.)
Mutatok képet:
köszönöm ez volt a megoldás a virtuál box hálózati beállításokban a NAT helyett Bidgelt kártya opciót választottam, és így előkerült a fizikai hálózati kártya, azt választottam,
újraindítás sem kellett, a linux újra csatlakozással már e hálózati krtyát használja, és látható a windows tartomány. sőt, így látható a windowsból nem látható linux hálózat is :-)
köszönet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!