Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » HDD-SSD: manapság adattörlő...

HDD-SSD: manapság adattörlő kódot szoktak adni vásárláskor, vagy nem jellemző?

Figyelt kérdés

HDD, vagy SSD rendelésekor adattörlő kódot szoktak adni hozzá, vagy nem jellemző?

Ha szoktak adni és a HDD nem dobozban, hanem zacskóban van csomagolva, a zacskóra kellene hogy ráragasztva legyen a kód?

ma 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Kellene járnia a kódnak. Nemrég egy pendriveot vásároltam, és ott az áruház emailben küldte ki a kódot.
ma 15:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Akár a számlán, nyugtán vagy az adásvétel sikerességéről szóló e-mailben is lehet. Ha nem kaptál, igényelhetsz:

"A kereskedők az adattörlő kódokat a tartós adathordozó eszközt vásárló fogyasztók számára ingyenesen biztosítják. Az adattörlő kódot a számlán vagy nyugtán vagy az adásvételi szerződés létrejöttéről szóló értesítésben történő rögzítéssel, illetve ettől eltérő, egyéb módon (így különösen papír alapon) adják át a fogyasztók részére. Egy adattörlő kóddal egyetlen tartós adathordozó eszköz adatainak egyszeri törlésére nyílik lehetőség.

Amennyiben a fogyasztó tartós adathordozó vásárlásakor nem kapott adattörlő kódot a kereskedőtől, úgy 2023. január 1. utáni eszköz vásárlás esetén azt az NMHH-tól igényelheti, a vásárlásról szóló eredeti bizonylat vagy másolata, vagy az adásvételi szerződés létrejöttéről szóló értesítés megküldésével. További információk: Adattörlő kód igénylése (fogyasztó) [ [link] ]"

[link]

ma 15:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Erről én is tudok hogy kötelező, csak mondani "nagyon kellemetlen"...

Egyébként magának a kódnak úgymond vannak típusai, tehát ha mondjuk HDD-hez adták, azt más eszköz törlésére is fel tudom használni vagy csak HDD esetén?

ma 15:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Tablethez is kapsz kódot.

Én vettem 6db HDD-t, de a kódok nem hivatkoztak gyártási számra, vagy másra.

De amúgy, aki tudja, hogyan töröljön, megoldja kód nélkül is, úgy hogy visszaállíthatatlan legyen.

ma 15:54
 5/7 anonim ***** válasza:
A kódot a törlőprogramhoz kapod, független az adathordozó típusától.
ma 15:55
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Számlákat előkerestem és tényleg, rajta vannak a kódok. :)

HDD esetén egyébként én is tudom miképpen kell törlőprogram nélkül biztonságosan megoldani, de bármilyen más készülékhez nagyon jól jöhet.

ma 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel a kódot a programhoz kapod, az is lehet hogy egyetlen kóddal korlátlanul használhatod ugyanazt a programot többször is. Csak azért kapsz mindig új és új kódokat, mert az eladónak nem kell tudnia, hogy neked már van.
ma 16:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!