Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Adattörlő kód használata...

Adattörlő kód használata biztonságos?

Figyelt kérdés

Én már rengeteg úton módon töröltem adatot, lemezkarbantartás, hdd-k és ssd-k megsemmisítével, stb.

Azonban ✨MagyarorszáG KormányA✨ adattörlő kódot küldözget (?), legalábbis a nagymamámmal kaptunk nemrégiben. Nagyon szkeptikus vagyok eziránt.

Miért kell az adattörléshez kód? Hogyan történik? Vajon az adatunk a kormánynál köt ki és ezért van kódhoz kötve, hogy azzal tudjanak beazonosítani, hogy a mi adatunk van náluk?

Érdekelne, hogy mi van mögötte.

Más országban van ilyen “szolgáltatás”, vagy máshogy szokták megoldani, vagy Magyarországon van egyéb tényleg biztonságos megoldás?

Nekem gyanús.

ma 16:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"Miért kell az adattörléshez kód? "

Cégeknek, közületeknek kell az EU GDPR rendelete miatt, hogy az általuk kezelt adathordozókról történő adattörlés során tényleg megtörtént-e a személyes adatok törlése.

Tehát ha van egy céged/vállalkozásod, ami személyes adatokat kezel (például az ügyfelekét) és szeretnéd mindent hitelt érdemlően bizonyítani (ezt a cég által megnevezett adatvédelmi tisztviselőnek tudnia kell bizonyítania), hogy az általad kezelt adathordozóról - amit például el akarsz adni - tényleg megtörténtek-e az adatok törlése, akkor arra jó.

Ehhez szükség van egy alkalmazásra - ezt a német, auditált Certus Software

[link]

készítette - ami elvégzi és ellenőrzi a törlést, majd a megadott e-mail cím és adattörlő kód birtokában a hírközlési hatóság (NMHH: [link] ) bevonásával auditálja, hogy tényleg-megtörtént a törlés folyamata.

ma 16:19
 2/2 anonim ***** válasza:

A kód nem több, mint amivel licenckulcsot lehet igényelni a Certus Erasure eltávolító programhoz. Úgyhogy még csak nem is a Pegazust frissíti.

[link]

ma 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!