Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha valaki dupla nyilvanos...

Ha valaki dupla nyilvanos ineternetről dupla vpn-el torból csínytalankodik azt mondjuk az interpol vissza tudja fejteni vagy az nem lehetséges?

Figyelt kérdés

dec. 19. 15:05
1 2
 11/15 T. Feri ***** válasza:

Az internet forgalom nyomkövetése nem azonos az üzenet titkosításával.

A nyomkövetésre meg van a lehetősége a hatóságoknak. A VPN a titkosításra szolgál, de példának okáért nincs értelme egy bombafenyegetést titkosítani, mert azt nem fogja megérteni senki, olyan mintha el se küldték volna. Vagyis a VPN csak két, vagy több ismerős kommunikációját fedi el, akiknek azonos beállításaik vannak.

jan. 23. 19:04
 12/15 anonim ***** válasza:
Soha nem fogják megtalálni, hogy ki írta az e-maileket
jan. 25. 10:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Külföldön (de EU-ban) veszel feltöltős SIM kártyát, jópár országban ezt még meg lehet tenni teljesen anonim módon. Használd a SIM-et 4g/5g-s router-ben, ami sehogy sincs a nevedhez kötve. Majd erre építsd az anonim módon előfizetett VPN-t, majd erre a Tor-t. És olyan rendszeren csináld az egészet, ami soha sehogy máshogy nem volt használva internetezésre. Valamint amíg így netezel, semmi olyan fiókba ne lépj be, ami hozzád köthető, vagy amibe már beléptél olyan gépről, ami hozzád köthető. Ez így már nagyjából visszakövethetetlen, persze ez sem 100%.
febr. 1. 03:28
 14/15 anonim ***** válasza:
13-mas-nak igaza van. Ez a legjobb megoldás
febr. 1. 10:43
 15/15 anonim ***** válasza:

A családban történt olyan eset, hogy interneten állást keresett (feladott hirdetést), és valaki munkát ajánlott neki. Elég kétes volt, azt kérték, hogy fotózza le a munkához a személyes okmányait, és majd értesítik. Én mondtam neki, hogy ez szerintem adathalászat, semmit ne küldjön el előre, de nem hallgatott rám, mert a csaló biztosra mondta a munkát, amihez kellettek az okmányai másolatai, és inkább neki hitt, mint nekem. Elküldött minden személyes okmányáról fényképet egy csalónak, és meggyőzni sem tudtam az ellenkezőjéről, annyira önfejű volt (meg a csaló meggyőzőbb volt nálam). Sajnos végül nekem lett igazam, a munkából nem lett semmi, ellenben SIM kártyákat regisztráltak a nevére, nem tudom mire használták ezeket, de a mai napig dűhít a dolog, főleg mert előre szóltam, hogy ne küldje el ismeretlennek az adatait, de nagyon önfejű volt. A legrosszabb az egészben, hogy személyesen sosem találkozott az állítólagos munkaadóval, csak telefonon beszéltek, egy ingyenes email címre kellett küldenie az okmányait, és én az első percben mondtam neki, hogy csaló, ne küldje el. Szerencse, hogy ezek után nem vonták felelősségre egy olyan bűncselekmény miatt, amit nem követett el!

Szóval mindenki nagyon figyeljen oda, kinek és milyen indokkal adja ki a személyes adatait!

febr. 1. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!