Háromszor kékhalál? Mi lehet? Bővebben lent
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tegnapi napon háromszor is kékhalált kapott a gépem. Mivel feltörtek azelőtt pár nappal, úgy gondoltam, letöltök egy ingyenes vírusirtót (Malwarebytes), mivel addig csak windows defendert használtam, ami nem jelzett semmilyen veszélyt.Malwarebytes-szal, megtaláltam 13 probrémát/kártevőt, amiket karanténba raktam és utána el is távolítottam. Ezután úgy döntöttem lefuttatok mégegy scant, és amikor az majdnem lefutott, ismét kaptam egy kékhalált (Valamilyen KMODE EXCEPTION NOT HANDLED üzenettel), ezután újraindította, ismét lefuttattam egy scant, és ugyanannála résznél ismét kékhalál. Este volt, ezért aludni mentem és Shift+Leállítással leállítottam a számítógépet, hogy addig se fusson a rendszer a háttérben. Ma hazaértem és ismét scanneltem egyet, viszont most nem történt semmi (Eddig), és elvileg egy kártevő sincs már rajta. Szerintetek mitől lehetett ez? Érdemes lenne új alaplapot venni, vagy először próbálkozzak gyári visszaállítással?ma 14:38
1/3 anonim válasza:
"Érdemes lenne új alaplapot venni,..."
Alaplapot nem kell venni csak újra kell telepíteni az op.rendszert.
2/3 anonim válasza:
Vírusfertőzés esetén alap, hogy újratelepítjük az operációs rendszert, mert valószínűtlen, hogy bármi maradéktalanul el tudja távolítani. Miután újratelepítetted a rendszert, az adatfájlokon kell futtatni egy friss, aktuális és érvényes licensszel rendelkező vírusirtót, hogy csökkentsd az újrafertőzés kockázatát. És természetesen ezután is hagyni futni folyamatosan, hogy még a fertőzés előtt még tudjon védeni, akkor még hatékonyabb a védelem. Utólag már nehéz kipucolni.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
ma 15:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!