Valaki aki már hallott arról az oldarol, hogy Udemy tud olyan kurzust ajánlani ami Etikus Hackeléssel foglalkozik Linuxoz olyan közepes szinten értek tehat 5/10, Régebben is érdekelt a Hackelés, csak nem tudom hogy holkéne kezdenem?
Én(VMware, Virtual Boxot használtam idág inkabb előbbit), Kali Linux az telepítve van, meg a Metasploitable VMware-re.
Köszi a válaszokat.(Illetve YT videok is jók ha vannak)
Kezdjük ott, hogy tudod-e mi az "Etikus" szó? Pontosan az, hogy etikusan jársz el, azaz csak szerződött keretek között. Azaz csak kíváncsiságból letapogatni egy protokoll-t már nem tartozik etikus témakörbe. Csak szólok. Mert a másik fél, már ezt tekintheti támadás előkészítési tevékenységnek.
Ezt így előjáróban itt hagyom. Biztos hallottál az 50Ft-os Budapest bérlet sztoriról. (Ha nem, nézz utána) Hivatalosan az se "etikus hacker", csak etikusan járt el. A kettő nem ugyanaz, hiába így nevezik a újságírók. (Legtöbb azt se tudja, mikor kellene használni a "etikus hacker" szókapcsolatot, így mindenkire ráhúzzák.)
Hogy milyen anyagok? Hát attól függ. Javaslom az OSCP anyagát, amit itt letudsz tölteni, nyugi nem vírusos: [link]
Ha Udemy érdekel, akkor ezt a srácot: [link]
1. vagyok:
Expolit-ok használatát nem javaslom. A kérdés mindig az, hogy mit akarsz tesztelni. Ha expolit-ot használsz, akkor lényegében azt csinálod, hogy "Teszteled az expolit-ot, hogy hatékony-e a targettel szemben." Ami a te tudásodat nem tartalmazza. Így válik az ember "script kiddle"-vé, aki nincs tudatában, hogy mit csinál, csak nyomja a gombot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!