Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » OpenSuSe Tumbleweed-re antivírus?

OpenSuSe Tumbleweed-re antivírus?

Figyelt kérdés
Szokás antivírust használni Linuxon?

nov. 9. 17:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Linuxot (kb bármelyik distrot) szerintem olyan emberek szoktak használni, akiknek többet árt egy mezei antivírus, mint amennyit segít. Őszinte leszek, még sosem hallottam róla. De biztos létezik valami.
nov. 9. 18:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Bár Linuxra is léteznek vírusok:

[link]

és Linuxhoz is elérhetőek antivírus-termékek - akár a Windowst érintő:

[link]

akár a Linuxot érintő:

[link]

kártevők ellen - de ha a hivatalos forrásokból szerzed be a szoftvereket és tudatosan használod a gépet akkor a Windowshoz képest is kisebb eséllyel lesz vírusos a géped.

nov. 9. 18:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Kb fél éve használok Linuxot, úgy vettem észre, hogy nem igen ereszti a endszer hgy a user tudta nélkül fusson dolgok, de azért rákérdeztem mégis akik jobban értenek a Linux rendszerhez, hogy ajánják e az antivírus használatát?A Copilot az ajánlotta a használatát, részletessen bemutatva a terminálos telepítést, de a MI az MI nem feltétlen hiszek neki.
nov. 9. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Lehet használni, nagyobb cégeknél szoktak. Esetnek, Kasperskynek és más cégeknek is van vírusírtója Linuxra.

Otthoni felhasználók esetleg a ClamAV-t vagy az rkhuntert szokták használni, de többségük még azt sem.

nov. 9. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

3

Szoftverközpontból telepítesz, amit tudsz? (Meg nyilván játékokat pl. Steamről)

Ha igen, akkor nagyon minimális esélye van, hogy vírust kapj. Eleve desktop linuxra nem írnak annyit, mert sokkal kevesebbwn használják.

Persze az esély azért nem 0, elméletben lehet rá vírus. Ha mondjuk ssh szervert, vagy ilyesmit futtatsz, akkor azért érdemes odafigyelni, hogy a netre néz-e, azt szokták botok támadni.

nov. 10. 00:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Általában a szoftverközpontból[zypper] ,meg a flatpak-ból de időnkét megesik, hogy valami külső forrásból telepítek.
nov. 10. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!