Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » I7 4790,gtx 1650,4x4gb ram. W...

I7 4790,gtx 1650,4x4gb ram. Windows 11-ből melyik a jobb, biztonságosabb verzió?

Figyelt kérdés

Simán elfut a gépen az Win 11 IoT Enterprise és a Home 24h2 is(rufus).

Viszont előbbinél nem feltétel a tpm 2.0.

Biztonság szempontjából , okozhat problémát utóbbi hiánya a Home-nál? Vagy ugyanazokon az alapokon nyugszik a két rendszer, így nem valószínű, hogy veszélyt jelentene.

okt. 30. 10:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%

A 23H2-es verzió. A 24H2-es verzióval még vannak problémák.

[link]

[link]

[link]

okt. 30. 11:07
 2/15 A kérdező kommentje:
24h2 Enterprise IoT van fent június óta, nincs vele gond, csak gondolkodom, hogy megnézzem mi újat hoz a Home/Pro verzió. Viszont, ha biztonsági kockázat a Tpm 2.0 hiány inkább maradok a jelenleginél.
okt. 30. 11:16
 3/15 anonim ***** válasza:

A 24H2 verzió összes kiadásaira ugyanazt a Build frissítést kapják.

Az Enterprise LTSC-k jövőre már nem fogják megkapni a 25H2-es fejlesztéseket mert ezekből a kiadásokból csak 3 évente készítenek újabb verziót.

okt. 30. 11:28
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Az IoT nem asztali gépekhez van tervezve, a Home Pro viszont igen. Az ltsc meg azért ltsc mert nem kapja meg a frissítéseket (csak a biztonságiakat). 😒
okt. 30. 11:51
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A Win.11 24H2-es verzió hibái nem minden márkánál és típusnál jönnek elő. Vannak olyan gépek amelyeknél hibamentesen működik a 24H2-es verzió.
okt. 30. 11:52
 6/15 anonim ***** válasza:
33%
#4 És milyen borzasztó 🤣 aki ennyire lát a pályán mint a kérdező, az nem sok mindent használ a win csodálatos újitásaiból. Én az esetek 99%-ban nem Microsoft terméket futtatok a Windows-on. Pont megfelelő egy lecsontozott rendszer. A "megújul a Paint" és a "frissül a Media Player" pont nem izgat.
okt. 30. 11:59
 7/15 anonim ***** válasza:

Az LTSC-k is ugyanazt a frissítést kapják mint pl. a Pro csak jövőre nem kapják meg a 25H2-es funkciófrissítéseket. Jövő ősztől csak biztonsági frissítéseket fognak kapni.

[link]

okt. 30. 12:13
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

#6 Pedig nagyon is látja sőt igényli. Ez látszik a kérdésből: nem XP-t akar hanem win 11 et. Elég sok funkciófrissítés van a kettő közt.

#7 Ezt mondtam én is csak más szavakkal.

okt. 30. 12:43
 9/15 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy csak biztonsági frissítést és javítás kap az ltsc, de ez nem feltétlenül baj. Kisebb a hiba lehetőség talán.

Azt is tudom hogy az IoT nem otthoni gépre való elvileg. Ettől függetlenül ami számomra mellette áll, hogy nem kell rufus vagy más program segítségével mókolni a telepítéséhez.

Amire továbbra, se tudom a választ, hogy okozhat e biztonsági rést vírusok stb számára a home-pro verzióba a tpm 2.0 hiánya. Vagy a rufus nem módosít olyat a rendszerbe, amitől akár könnyen vègtelennè válhatnak a személyes adatok?

Nem tervezem lecserélni a gépet, win 10-el nem igazán bèkültem ki soha, ráadásul a támogatás is lassan végetèr, Linux kilőve. Így marad a win 11 ami igazából nekem bejön.

Csak nem szeretném ha veszélybe lenne a gép tartalma, mert hivatalosan nem támogatott a hardver.

okt. 30. 17:44
 10/15 anonim ***** válasza:

"Amire továbbra, se tudom a választ, hogy okozhat e biztonsági rést vírusok stb számára a home-pro verzióba a tpm 2.0 hiánya."

Teljesen mindegy, hogy milyen Win.11 kiadást használsz (Home, Pro, Enterprise stb...) a TPM hiánya egyforma veszélyt jelent és nem csak azoknál akik Win.11-et használnak hanem Win.10-nél is.

"Vagy a rufus nem módosít olyat a rendszerbe, amitől akár könnyen vègtelennè válhatnak a személyes adatok?"

A Rufus csak annyit módosít, hogy tud telepíteni olyan gépekre is a Win.11-et amelyek nem felelnek meg a Win.11 követelményeivel és nem csak a Rufus-szal lehet kikerülni ezt a követelményt Win.11 telepítésénél.

"Nem tervezem lecserélni a gépet, win 10-el nem igazán bèkültem ki soha, ráadásul a támogatás is lassan végetèr, Linux kilőve. Így marad a win 11 ami igazából nekem bejön."

A Microsoft azt fogja bevezetni, hogy aki olyan gépekre telepíti a Win. 11-et amelyek nem kompatibilis vele azok nem fognak kapni rá semmilyen frissítést.

De, hogy ezt mikor vezeti be azt egyenlőre nem tudni csak találgatni lehet, hogy talán a Win.10-es verzió támogatásának megszűnésekor.

okt. 30. 19:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!