I7 4790,gtx 1650,4x4gb ram. Windows 11-ből melyik a jobb, biztonságosabb verzió?
Simán elfut a gépen az Win 11 IoT Enterprise és a Home 24h2 is(rufus).
Viszont előbbinél nem feltétel a tpm 2.0.
Biztonság szempontjából , okozhat problémát utóbbi hiánya a Home-nál? Vagy ugyanazokon az alapokon nyugszik a két rendszer, így nem valószínű, hogy veszélyt jelentene.
A 24H2 verzió összes kiadásaira ugyanazt a Build frissítést kapják.
Az Enterprise LTSC-k jövőre már nem fogják megkapni a 25H2-es fejlesztéseket mert ezekből a kiadásokból csak 3 évente készítenek újabb verziót.
Az LTSC-k is ugyanazt a frissítést kapják mint pl. a Pro csak jövőre nem kapják meg a 25H2-es funkciófrissítéseket. Jövő ősztől csak biztonsági frissítéseket fognak kapni.
#6 Pedig nagyon is látja sőt igényli. Ez látszik a kérdésből: nem XP-t akar hanem win 11 et. Elég sok funkciófrissítés van a kettő közt.
#7 Ezt mondtam én is csak más szavakkal.
Igen, tudom hogy csak biztonsági frissítést és javítás kap az ltsc, de ez nem feltétlenül baj. Kisebb a hiba lehetőség talán.
Azt is tudom hogy az IoT nem otthoni gépre való elvileg. Ettől függetlenül ami számomra mellette áll, hogy nem kell rufus vagy más program segítségével mókolni a telepítéséhez.
Amire továbbra, se tudom a választ, hogy okozhat e biztonsági rést vírusok stb számára a home-pro verzióba a tpm 2.0 hiánya. Vagy a rufus nem módosít olyat a rendszerbe, amitől akár könnyen vègtelennè válhatnak a személyes adatok?
Nem tervezem lecserélni a gépet, win 10-el nem igazán bèkültem ki soha, ráadásul a támogatás is lassan végetèr, Linux kilőve. Így marad a win 11 ami igazából nekem bejön.
Csak nem szeretném ha veszélybe lenne a gép tartalma, mert hivatalosan nem támogatott a hardver.
"Amire továbbra, se tudom a választ, hogy okozhat e biztonsági rést vírusok stb számára a home-pro verzióba a tpm 2.0 hiánya."
Teljesen mindegy, hogy milyen Win.11 kiadást használsz (Home, Pro, Enterprise stb...) a TPM hiánya egyforma veszélyt jelent és nem csak azoknál akik Win.11-et használnak hanem Win.10-nél is.
A Rufus csak annyit módosít, hogy tud telepíteni olyan gépekre is a Win.11-et amelyek nem felelnek meg a Win.11 követelményeivel és nem csak a Rufus-szal lehet kikerülni ezt a követelményt Win.11 telepítésénél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!