Az Eset. (Agent) vírusírtó program mit lát a kliens gépen? Milyen oldalakra böngésztek, ezt tudom hogy látja. Jelszavakat egy weboldalhoz, beírt szövegeket lát-e az Eset?
Figyelt kérdés
Van egy informatikusunk, aki kezeli az Esetet. Nézegeti egész nap, hogy ki milyen oldalakon járt, és viccesen mondogatja másoknak. Szerintem nincs ehhez jogosultsága sem.okt. 9. 15:41
1/4 anonim válasza:
Mindent láthat. Alap dolgonak kéne lennie hogy munkahelyi/iskolai gépen semmit nem csinálunk, csak amit nagyon muszáj.
2/4 anonim válasza:
Céges eszközről van szó? Azt eltérő megegyezés hiányában csak munkakörrel összefüggően lehet használni. Az Mt. szintén megengedi a munkáltatónak az ellenőrzést. Már csak ezek miatt is magától értetődő, hogy ha kapsz egy munkaeszközt munkavégzésre, akkor azt ne használd másra.
3/4 BeefEater válasza:
Jogosultsága (technikailag és jogilag) általában van, benne szokott lenni az informatikai házirendben, vagy hasonlóban, amit belépéskor aláíratnak veled (és kb senki sem olvassa el).
Amikor utoljára Eset-et láttam, ott csak a blokkolt oldalakat emlegette, de ez nem jelenti azt, hogy azóta nem változott, vagy nincs valami másik szoftver telepítve, amivel láthatja.
A céges gépen ne csinálj olyat, amit nem akarod, hogy a főnököd tudjon.
4/4 anonim válasza:
Ha bajod van a gépeddel, írsz az ESET-nek vagy telefonálsz, aztán az informstikus felajánlja, hogy belenéz a gépedbe Team Viewerrel. DE CSAK A TE BELEEGYEZÉSEDDEL! Másképpen ez törvénytelen! Úgy tudom, ilyen belenézés csak a legolcsóbb előfizetéssel fordult elő régebben. ESET--NODDAL. DE ha pl. valamelyik hazai hálózaton vagy, az is észreveszi és letiltja. Márpedig az ESET Home mindent ellenőriz, de a Microsoft és a Google (GMAIL) is erre törekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!