Hol tudnám biztonságosan tárolni kb 25 év fényképét?
Pendrive-ból sok kellene,cd-k sérülnek idővel. laptop/számítógépen vannak, de mindig félek, ha tönkremegy valamelyik akkor minden emlék odalesz.van erre valami más megoldás? :)
Tudom,buta vagyok hozzá, szőke nő vagyok, de megköszönöm ha segítesz 😀
Ha biztonságot akarsz, akkor legaláb kettő vagy három helyen kell tárolni.
Mondjuk két merevlemezen, és egy felhőtárhelyen.
"biztonsagosan"
vegig soroltad hogy egyik se biztonsagos
internet is osszeomolhat meg maga elektronikus tarolas is ha bevetik elektromagneses impulzosokat
ki kell nyomtatni kepeket
de ugye eleghetnek, szetazhatnak
videokat nem lehet "kinyomtatni" ez van
bakelit is osszetorhet
szallag is elszakadhat
csak mert mondjuk megteheted anyagilag nincs ertelme 10szeres fizikai masolatnak minden lehetseges modon
optikai lemezek (blueray), SSD-k, HDD-k, es internetes biztonsagi mentes lehetoleg 2 kulonbozo foldrajzihelyen
:D mindel 10x es redundanciaval
Pl Azure blob storage, duplikalva tobb regiora.
De biztos van erre konkret service is, de pl MS tuti nem doglik be holnap.
Mindenképp több példányban, én külső ssd-ket vennék és azokra raknám rá a fájljaimat, amiket aztán több biztonságosnak vélt helyre dugnék el.
Illetve meg lehet még próbálni a GoogleDrive-ot, vagy a Dropbox-ot
A biztonsági mentésnek van egy "3-2-1 stratégiája":
ami szerint:
- minimum 3 adathordozóra kell biztonsági másolatot készíteni
- amiből minimum 2 (lehetőleg különböző típusú) lokális (szóval az adatmentés helyéhez közeli) példány
- és minimum egy távolabb tárolt (ez lehet adathordozó - külső merevlemez/SSD, optikai lemez, mágnesszalag,.... - de akár lehet bérelt tárhely, felhőtárhely is)
Nekem az összes fotóm:
-laptop SSD
-egy másik laptop (fileserver-ként működik) SSD-jén (ezt bárhonnan elérem)
-Tabletben lévő MicroSD kártyán
-Telefonom belső tárhelyén.
Fotózás után amikor hazaérek, egyből másolom a "szerverre" a képeket,a "NÉZD ÁT" mappába.
Utána, amint lehetőségem van, rendszerezem őket és mennek az összes korábban felsorolt tárolókra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!