Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért nem indul el a gépem?...

Miért nem indul el a gépem? Ez kék halál vagy vírus, esetleg mindkettő?

Figyelt kérdés
Tegnap este bekapcsoltuk a gépem,miután betöltődött a window-s a vírusirtóm(ESET) kiírt valami hibaüzenetet,én pedig rákattintottam,hogy megtudjam mi is lehet az. Mikor megnyitotta az ESET-et,abban a pillanatban jött a "kék halál",de először nem voltunk benne biztosak,hogy ez az,mivel a gép magától leállt,nem nyúltunk hozzá és a kék képernyő csak 2-3 mp-ig látszott.Áramtalanítottam a gépet,(mert baromira nem vagyok hozzáértő és gondoltam hátha jót tesz neki),majd a párom javaslatára bekapcsoltuk a gépet. Ekkor el is indult,felajánlott egy lemezellenőrzést,de párom azt mondta,hogy ezt most hagyjuk ki. Sikerült belépnünk ismét a windows-ba,felmentünk a netre,utána teljesen rendben volt minden,de később ismét megjelent az ESET hibaüzenete,újra bejött a "kék halál" utána pedig magától újra indult a gép 3-4x,amíg ki nem kapcsoltuk.Megpróbáltuk újra bekapcsolni,de még azóta sem sikerült. Bekapcsolom,hallom,hogy zúg a ventilátor,de nincs pittyegés és teljesen fekete marad a monitor is. Mi lehet a baj? Ugye helyre lehet hozni,és a dolgaim se fognak elveszni? Bocsi,ha hosszú lett,ha tudtok,légyszi segítsetek! Előre is köszi!
2010. nov. 1. 17:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Nos, én arra tippelek, hogy a vírusirtónak "kaktusz". Láttam már hasonlót. Nos, ez esetben, ha minden igaz nem nagyon lehet mit tenni. A cuccokat nem hiszem hogy meg lehetne menteni, hacsak nem volt több felé particionálva a a merevlemez. Ebben az esetben elég leformázni a C: meghajtót(vagy amelyiken az oprendszer van), és újra feltenni a Windows-t. Persze ez akkor érdemes, ha a cuccok nem a C:-n vannak(és persze ha tényleg több felé van particionálva).

Ha ez nem lehetséges, és nagyon fontosak a fájlok, akkor elméletben a szervizben meg tuják oldani, vagy más, alternatív módszerrel, de azt most hagyjuk.

2010. nov. 1. 17:17
 2/8 asddaasdda ***** válasza:
szerintem nézd meg hogy nem e memória hiba e hanem akkor lehet hogy a videó kártya de ha egyik sem akkor ha még egy szer beindulna akkor töröld az esetet
2010. nov. 1. 17:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezt valószínű csak újratelepítés fogja megoldani.

Ubuntu live cd segítségével mentsd a gépről a menthetőt, aztán telepítsd újra, a meghajtót pedig formázd (ha egyáltalán eljut a bootolásig, akkor már megoldható a dolog)

2010. nov. 1. 17:24
 4/8 asddaasdda ***** válasza:
nem muszáj pont ubuntu jó más live cd is
2010. nov. 1. 17:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez nem az ESET hibája, ez egyértelműen az, hogy meghótt a vinyó. Le kellett volna futtattni a lemezellenőrzést, nem véletlenül ajánlotta fel. Ilyenkor nemcsak ellenőriz, javítja is a hibákat. A C-n a rendszernek annyi, ha más meghajtón voltak a saját adataitok, az talán még menthető.
2010. nov. 2. 20:14
 6/8 anonim ***** válasza:
2010. nov. 2. 20:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Vagy ez: [link]
2010. nov. 2. 20:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget,tegnap sikerült bekapcsolnom,lefuttattam az ellenőrzést,most már működik. :)
2010. nov. 4. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!