Nekem Facebookhoz és a guglihoz sms kód van beállitva,miért irják a neten sokan, hogy a telefonszám csaló stb, amiről a kódok jönnek?
Ha akkor kapsz értesítést amikor bejelentkezel és azt használod fel, azt te kezdeményezted és nem lesz gond. Ha más időpontban érkezik ilyen kód és nem te akartál belépni, még ott sem feltétlenül lehet probléma, mert a belépés nem fog sikerülni a kód nélkül, és azt csak te kaptad meg.
Még mindig biztonságosabb ez a funkció, mintha nem lenne beállítva.
Köszi eddig csakis akkor kaptam mikor kértem, tehát ugye beléptem beirtam és mindig be is engedett, .
Ezt nem értem, hogy érted,. "Ha más időpontban érkezik ilyen kód és nem te akartál belépni, még ott sem feltétlenül lehet probléma, mert a belépés nem fog sikerülni a kód nélkül, és azt csak te kaptad meg."
Ha az én kért kódomat megküldi másnak is, azzal se ér semmit akinél landol, imél cim, és jelszó hiányába ugye? köszi.
"Ha az én kért kódomat megküldi másnak is, azzal se ér semmit akinél landol, imél cim, és jelszó hiányába ugye? köszi."
A te kódodat nem küldi el másnak. Az xy@z.com email címeddel és a "jelszó29"-vel vagy regisztrálva, illetve 2. faktornak a +36991234567 telefonszám van megadva. Ha bárki, bármilyen email+jelszó kombóval próbálkozik, akkor neked nem küld kódot. Neked akkor, és csak akkor küld kódot SMS-ben, ha pontosan az xz@z.com emailt ÉS a "jelszó29"-et írja be BÁRKI. De ekkor is kódot kizárólag az általad regisztrált telefonszámra fogja elküldeni, máshová nem.
Ha olyankor kapsz SMS-ben kódot, amikor te nem is akarsz belépni, akkor valaki tudja a jelszavadat.
Tipikus csalási próbálkozás ilyenkor, hogy csetben felveszik veled a kapcsolatot, és valamilyen módon eljut odáig, hogy ő fog neked küldeni egy kódot. Pl kapsz valamit ingyen, de ahhoz tudnia kell, hogy te vagy az, és ezért küldi a kódot. Nos nem: ilyenkor épp a 2. faktoros kódot kapod meg a facebookhoz, amit te továbbítasz is, és máris fel vagy törve.
Köszi, . Vigyázok azért nem vagyok amatőr a gyanús dolgokra figyelek, ezt pl gondolom, hogyha nem én kérek kódot azonnal jelszó csere.
Köszönöm szépen,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!