Ez micsoda, sürgős, bajban vagyok?
Kaptam ezt email-en:
Az Ön figyelmébe
Az Ön nevében egy nemrégiben történt ügy miatt keressük meg Önt, amely sürgős választ igényel.
Kérjük, hogy különös figyelmet fordítson a mellékelt dokumentumra,
Az ügy feldolgozásának részeként kérjük, hogy adja meg nekünk a szükséges adatokat,
Az eljárás felgyorsítása érdekében elengedhetetlen az Ön együttműködése.
Tisztelettel
melléje két csatolmányt, hogy én neten szexuális bűnt követtem el, semmi nem igaz ebből, ez kamu?
Azt tettem, avastal nem tudom az elég, egész gép ellenőrzést csináltattam, nem talált semmit.
Igazad van amúgy, csak ha az ember ilyet kap, egyből bepánikol, ráadásul én még ilyet sosem kaptam
A levél lényege hogy rád ijeszt és nem gondolkozol csak azt csinálod amit kér. Rengeteg hasonló levelet küldenek szét aztán ha valaki beveszi annak szívás.
Van olyan vírus ami lekódolja a gépeden az összes fájlt és pénzt kér a feloldásért. A másik a fiókjaid belépési adataidra pályázik. Van amelyik a böngésző jelszókezelőiből simán viszi az összes belépési adatodat.
Csak a szokásos csalás, milliószámra küldik ezeket.
Töröld nyugodtan, ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!