Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehet kikapcsolni...

Hogyan lehet kikapcsolni messengeren a végpontok közti titkosítást?

Figyelt kérdés
Nagyon zavaró, hogy több chatnél is átállt, szeretném visszaállítani, de egyszerűen nem tudom, segítsetek, kérlek. Ez a hülyeség miatt a tesómat nem is tudom hívni messengeren, a chatben visszaesni sem tudok emiatt. 😭

febr. 11. 18:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Milyen egészet? 2 szó. Biztonsági mentés. Nincs? Így jártál.
febr. 11. 21:27
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

A biztonsági mentés (más néven backup) az adatok másolatát, egy teljesen különálló mentését jelenti, amely az eredeti példánytól teljes mértékben független. Például, ha a Facebookos üzeneteiidről van szó, akkor az eredeti példány ugye a Facebookon van, és arról készítesz egy biztonsági mentést (erre ad lehetőséget a Facebook is, a beállításokban ott a funkció, csak meg kell keresni), amelyet már tárolhatsz a gépeden, vagy egy pendrive-on, esetleg egy biztonságos felhőalapú tárhelyen, de a legjobb, ha mindhárom van egyszerre, mivel a fontosabb adatokról (teljesen mindegy, hogy mi az: Facebook-üzenetek, pótolhatatlan családi képek, videók, munkahelyi adatok, bármi más) az embernek van legalább 3 másolata az eredetitől függetlenül. Ha az eredeti elvész, ott a gépeden lévő. Ha az is eltűnik, akkor ott a pendrive-os mentés, vagy külső merevlemezes mentés. Amennnyiben az is megsemmisül, akkor még mindig ott a felhős mentés. Egyszerre az összes mentés tönkretevéséhez meg már tehetség kell! Amennyiben nem voltak mentéseid a "fontos" adataidról, az azt jelenti, hogy nem voltak fontosak az adatok. Egyébként ott vannak azok az adatok, csak meg kell keresned őket.

Egyébként jegyezd meg: A Facebook egyáltalán nem biztonságos fontos adatok tárolására. Soha nem tudhatod, hogy milyen fasságokat találnak ki újra és újra, amivel a felhasználókat akadályozzák a használatban. Szóval minden fontosabb adatodról legyen mentésed!

febr. 12. 06:43
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem is lenne egy kérdésem. Ez a végpontok közötti titkosítás azt jelenti, hogy ha mondjuk telefonról és pc-ről is használom a messengert akkor csak azon az eszközön látom az üzenetet amelyiken éppen megnyitottam?
febr. 17. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!