Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Létezik ilyen? Zsaroló emailt...

Létezik ilyen? Zsaroló emailt kaptam?

Figyelt kérdés

Zsaroló emailt kaptam, és a szöveg mellé csatolt egy képet is az asztalomról. Webcamom sincs, email címeket sorjában leírta és fizessek persze

Simán figyelmen kívül hagynám, csak zavar az a belinkelt kép az asztalomról

febr. 8. 19:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
Ebből így nem lesz semmi a zsaroló oldaláról. A határidő csak egy sürgetési trükk, hogy kevesebb időd legyen reagálni és megoldást találni vagy segítséget kérni. Egy laikus így is megeszi, ha nem tudja honnan szerezték meg a jelszavát, elhiszi hogy tőle lopták el (a valóságban egy weboldaltól, ahol megadta).
febr. 8. 20:29
 12/13 A kérdező kommentje:
Nyilván az csak trükk és nem dőlök be a zsarolásnak. Engem csak az érdekel, hogy szerzett screenshotot a gépemről. Fut már Malewarebytes de egyenlőre semmit sem talált. Valószínűleg nem lesz belőle semmi. A jelszókat mindenhol át írom. Kétfaktorost állítok, ahol csak lehet és utána meglátjuk. Egyébként a gépen semmi fontos nincs a családi fotókon kívül, de azokat biztonsági mentéssel intéztem és külön winchre tettem
febr. 8. 20:38
 13/13 anonim ***** válasza:

Az “email címeket sorjában leírta” “Pár jelszót leírt a leírás végén”

Ez bent volt a gépeden és hozzáfért a böngésző jelszókezelőjéhez, a képernyőfotó is erre utal.

“Microsoft ablakkal és az ott lévő fiókommal”

Amennyiben jól értelmezem akkor a küldött fotón a Microsoft fiókod volt?

Ebben a fiókban le lehet ellenőrizni a belépéseke visszamenőlegesen honnét léptek be.

Még azt is láthatod ki honnét akartak belépni sikertelen kísérletek.

Amennyiben bizonytalan vagy le tudod ellenőrizni vissza tudod nézni.

A tiszta telepítés az ilyenkor indokolt de látom ez már megvolt. Jelszavak cseréje 2fa bekapcsolása. Egy jótanács a kétfaktoros hitelesítés helyreállító kódjait mentsd le egy telefonvesztés esetén nem kis segítség.

febr. 9. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!