A banki telefonos csalásokat intéző csoportokat hogy lehet tetten érni ? Klonozott számok szerver megkerülés stb . Ennyire szakértők vagy IT gerillák dolgozzak ki adják el a kisebb tudású trógereknek ?
Ahogy én tudom, semmilyen "megkerülésről" nincs szó, maximum annyiban, hogy a hívószámmal trükköznek, de sajnos az emberek hiszékenységét használják ki és vagy bizonyos alkalmazás telepítésével, vagy az illető által elmondott adatokkal élnek vissza.
A másikra nem tudok válaszolni, "miképp lehet őket tettenérni".
Ebben az ég világon semmi "spéci" nincs. Igazából 5 dologra van szükséged ehhez:
- Egy számítógépre, vagy egy telefonra, amin keresztül bonyolítod a hívásokat,
- Egy internet-hozzáférésre,
- Egy VoIP szolgáltatásra, amire elő lehet fizetni (dióhéjban internet alapú telefonszolgáltatásra),
- Jó beszédkézségre (na ez az, ahol a legtöbb mocskos csaló elhasal, mivel aki ezzel foglalkozik, a társadalom legaljához tartozik, és valjuk be, nekik nem erősségük egy éppkézláb mondatot összehozni ("Ne fussunk ki az időzónából", "Azt helyezzük vissza, azt helyezzük vissza!", "Telenor szerencsejáték ZRT", "Papp Dominika vagyok, az ótépébű híjom magát", és még rengeteg más ehhez hasonló aranyköpés, a YouTube tele van velük sajnos)).
- Az 5. dolog, amire szükséged van, az egy jó nagy maréknyi szerencse, hogy a börtönben ne ejtsd le a szappant, mert akkor kénytelen leszel lehajolni érte, és akkor mindketten tudjuk, hogy mi fog történni mucuskám!
Szóval nincs ebben semmi speciális szervermegkerülés, szimplán rejtett számról telefonálnak, és letöltetnek a hívóféllel egy távvezérlést segítő alkalmazást, hogy el tudják érni a készüléket, ezáltal figyeljék a billentyűzet-leütést, amely ugye tartalmazhat banki adatokat is.
Így van, Youtube tele az ilyenekkel. :)
https://www.youtube.com/watch?v=xqJa_LIany8
Nem szabad a kérésükre semmilyen alkalmazást telepíteni, sem adatokat megadni, "csak személyesen intézek ügyeket", "itt van párpercnyire a bankfiók, át tudok sétálni és majd ott megkérdezem mi a baj" stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!