Átvertek vagy sem? Indiai csàvó hìvott, àllìtólag a Microsofttól,megadta a laptopom szàmàt. Azt mondta szerintük többen hasznàljàk a gépemet tudtom nélkül online a hàttérben, kapcsolódni akar, megnézni, regisztráljam a gépet a Microsoftnàl. Mi ez????
Figyelt kérdés
jan. 11. 14:11
11/18 anonim válasza:
Na hiszed, de azért itt kell sírnod, hogy mondják meg helyetted lol Lóf@szt hiszel te
12/18 anonim válasza:
Engem meg 150-szer figyelmeztetett a MHB Bank, hogy nem tudják könyvelni a beérkezett pénzemet, adjak meg néhány adatot. ADATHALÁSZAT!
13/18 anonim válasza:
Engem meg egy nigériai sámán hívott fel mert érzi hogy többször megátkoztak. De ő hajlandó segíteni levenni az átkot mindössze 1000$ ért cserébe.. 😁
14/18 anonim válasza:
1000 dollárért a sámán? Hülyének is megéri, hát nem?! :)
15/18 anonim válasza:
Microsoftnak amúgy van magyarországi központja és ügyfélszolgálata, amúgy is miért indiából hívnának...
16/18 anonim válasza:
Engem ma hívtak fel magyar számról, ugyanez. Az angol kiejtéséből azonnal tudtam, hogy ez nem a Microsoft. Azért kíváncsi voltam, hogy mit akarhat. Elmondta, hogy hol nézzem az eszközazonosító számot és elkezdte diktálni. Aztán dobtam egy hátast. Nagyon ijesztő volt, tudták a számomat! Ezt vajon honnan vették?
17/18 anonim válasza:
"tudták a számomat"
Még szerencse hogy tudták milyen számot tárcsáztak.. 😂
18/18 anonim válasza:
"Aztán dobtam egy hátast. Nagyon ijesztő volt, tudták a számomat! Ezt vajon honnan vették?"
Beregisztrálsz rengeteg weboldalra, rendeléseket adsz le, forum, stb, és néhány helyen kérnek telefonszámot is.
Aztán ezeket amikor feltörik -vagy eleve adathalászatra hozták létre- akkor hozzá jutnak a géped azonosító adataihoz, amiket a hálozati forgalomba elküld, megvan mellé a neved, telefonszámod, stb.
Csak erre tudok gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!