Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Privát videóm felkerült a netre?

Privát videóm felkerült a netre?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem értek a számítástechnikához, ezért a hozzáértőket kérdezném meg, hogy mi történhetett.

Valamikor régen a barátom mobil telefonnal készített rólunk egy nagyon rövid privát intim videót. Már nem emlékszem, hogy az én vagy az ő telefonjával. Megnéztük és én úgy tudtam, hogy kitörölte.

Ma beléptem a gmail fiókomba, amit nagyon ritkán használok. Nem tudtam soha, mire való a Google Drive. Most kíváncsiságból rákattintottam.

Meglepődtem, amikor ott megláttam azt a videót, amit állítólag kitörölt.

Még inkább meglepődtem, amikor rákattintottam a részletekre. Ott ez van:

Típus Videó

Méret ‪1 920 x 1 080‬

Méret 49 MB

Időtartam 0:28

Módosítva 17:46 jan. 31.

Létrehozva 22:06 jan. 28.

Megtekintheti A link birtokában bárki

M. V. Tulajdonos

Letöltési jogosultság A megtekintő felhasználók letölthetik

Még azt az információt találtam, hogy ez a: "M. V." osztotta meg velem a videót januárban.

Én erről semmit sem tudtam!

Nem tudom, hogy ki ez a: M. V. aki állítólag a videó "tulajdonosa".

Az "M. V." mellett baloldalt egy rajzolt Mikulás kép van.

Ha ráteszem a kurzort a Mikulás képre, egy ismeretlen gmail végződésű e-mail cím jelenik meg.

Nem tudom, hogy ez milyen e-mail cím, számomra teljesen ismeretlen. Ilyen címről soha nem kaptam levelet. A barátomnak tudomásom szerint teljesen más, freemail-os címe van.

Ha bemásolom a Google keresőbe a címet, nem derül ki semmi.

Ami még furcsa: emlékezetem szerint, ez a videó kb. 2 éve készült és nem most januárban. Ez biztos, a helyszín miatt is tudom, 2 éve voltunk ott, nyáron.

Miért látom a részleteknél azt, hogy január 28-án lett létrehozva és január 31. napján módosítva?

És még valami érdekes: amikor ma megláttam a Google Drive-n a videó képét, mielőtt rákattintottam volna, hogy megnézzem mi az (azonnal nem tudtam, alig látszott valami) - az volt odaírva alatta, hogy legutóbb egy hónapon belül nyitottam meg. Ez hogy lehetséges? Nem is tudtam róla, hogy ott van és a Google Drive-t sem nyitottam meg, eddig még soha!

A belépési jelszót a gmail fiókomba nem adtam meg soha senkinek. A számítógépemhez csak nekem van hozzáférésem.

Végül leírom, hogy miért aggódom: a barátomtól 2-3 hónapja megtudtam, hogy régen készített a volt barátnőjével egy privát videót, amiről a barátnője úgy tudta, hogy ki lett törölve. Ő viszont megőrizte. Ezt egyszer néhány pohár bor elfogyasztása után mondta el. Másnap, amikor kijózanodott, tagadta.

Kérem, aki ért hozzá, írja meg a véleményt, hogy okom van-e az aggodalomra, visszaélt-e a barátom a videóval?

Vagy a Google Drive automatikusan lementette a videót?

Mi lehet az a ismeretlen gmail-os cím?

2023. nov. 9. 02:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nos...

A jövőre nézve én azt mondom, hogy ezerszer meg kell gondolni, hogy tényleg hagyod-e, hogy levideózzanak! Pont az ilyesmik miatt. Ez egy "remek" lehetőség a visszaélésre, de még ha nem is teszi, ahogy látod, semmi garancia nincs arra, hogy utána tényleg törli. De még szerencsétlen esetben akár akkor is lehet belőle probléma, ha neki tényleg nincsenek ártó, vagy aljas szándékai. Tudok olyanról, hogy valakinek az eléggé sokat mutató képe kiszivárgott, elég volt hozzá annyi, hogy a "legjobb barátnője" odaférkőzzön a gépéhez tíz percre. A telefonjukra meg jellemzően még kevésbé ügyelnek az emberek, simán kölcsönadogatják akkor is, ha azon durván személyes állományok is vannak.

Ami pedig a konkrét videót illeti: mivel ez komoly bűncselekmény, ezért érdemes lenne ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni. Mondjuk nem lepődnék meg azon, ha végső soron a barátodhoz vezetnének a szálak...

2023. nov. 9. 10:04
 12/20 Morzsi007 ***** válasza:

Én is azt mondtam volna, hogy kitöröltem, gondolta jó lesz az majd későbbre. 😁

De most már kérdezz rá a barátodnál finoman.

2023. nov. 9. 12:03
 13/20 A kérdező kommentje:

Egy dolgot nem értek: ha szándékosan titokban megtartotta a videót úgy, hogy én erről ne tudjak, akkor januárban miért osztotta meg velem?

Nyilván tudja, hogy én nem akarom, hogy ennek a birtokában legyen.

Elképzelhető, hogy véletlenül osztotta meg velem, miközben valaki mással akarta megosztani?

Többen azt írták, hogy beszéljek vele arról, hogy miért mentette le a videót.

Ahogy időközben (még jobban) megismertem, tagadni fog mindent. Valószínű, hogy azt fogja állítani, hogy véletlenül megmaradt, nem sikerült törölni vagy azt, hogy biztosan én mentettem le véletlenül.

2023. nov. 9. 15:49
 14/20 anonim ***** válasza:

"ha szándékosan titokban megtartotta a videót úgy, hogy én erről ne tudjak, akkor januárban miért osztotta meg velem?"

Mert nem ő osztotta meg, hanem valaki, akivel korábban megosztotta.

"Ahogy időközben (még jobban) megismertem, tagadni fog mindent."

Akkor fordítsuk le ezt a kijelentést nyers tényekre! Van egy kapcsolatod, ahol teljesen nyilvánvaló, hogy legalább az őszinteségnek, és feléd való nyitottságnak híján van a "párod". Márpedig ezek olyan dolgok, amik elengedhetetlenek egy normális, működő kapcsolatban. Bocsi, tudom, nem vagyunk egyformák, de én például képtelen lennék olyannal járni, olyat intim közelségbe magamhoz engedni, akiben nem tudok maximálisan megbízni. Ráadásul egyre több van a rovásán, mert azért ez a titokban megtartott, és nem mellékesen: a jelek alapján másoknak is mutogatott videó abszolút összeegyeztethetetlen egy párkapcsolattal.

2023. nov. 9. 16:56
 15/20 anonim ***** válasza:
Valamiért úgy gondoltam a kérdésből és a későbbi hozzászólásokból, hogy már nincsenek együtt, de mégis, komolyan?
2023. nov. 9. 17:27
 16/20 A kérdező kommentje:

#14: "Mert nem ő osztotta meg, hanem valaki, akivel korábban megosztotta."

Igen, azt tudom, hogy valaki más osztotta meg velem, nem a barátom. De az a valaki miért osztotta meg velem?

2023. nov. 9. 20:09
 17/20 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, ha valaki közvetlenül, az email-címedet beírva osztja meg veled a Drive-on arról kapsz emailt. Úgy is oda kerülhet a "Velem megosztva" szekcióba, hogy a nyilvános linkre rákattintottál egy üzenetben, egy YouTube-videó leírásában, egy dokumentumban vagy ilyesmi.
2023. nov. 9. 20:15
 18/20 A kérdező kommentje:
#18: Emailt nem kaptam soha arról az e-mal címről, ami a videó tulajdonosának a címe.
2023. nov. 9. 20:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy az ő címéről jönne-e vagy valamilyen Google-ösről.
2023. nov. 9. 20:34
 20/20 anonim válasza:

Elsőnek azt gondoltam hogy ki törölte és a google Driveban a tudta nélkül megmaradt. Mert ilyen is van hogy automatikusan elmenti a telefon és nem tudsz róla

De az már nem értem ha veled osztották meg, és ismeretlen email címről kaptad.

Egyébként mi lett azóta el mondtad már a barátodnak?

2023. nov. 25. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!