Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ryzen 5 5600g gtx 1660 super...

Hadjime97 kérdése:

Ryzen 5 5600g gtx 1660 super kombóhoz milyen tápot ajánlanátok nem horror áron?

Figyelt kérdés

2023. aug. 11. 20:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mert értelmetlen dolgot ajánlasz neki, de nem kezdem azt, amit tavaly nyáron leírtunk, hogy nincs baj azzal ha valaki nem ért a dolgokhoz, az tanuljon és segítsen úgy, nálad láthatóan nem ez a helyzet. Ennyi erővel lehet neki 1kw-osat is ajánlani.... 550W azért lett részemről mert ár / teljesítményben az még pont egy megfelelő darab, és csak feleslegesen költ nagyobbra. ( Azt a kis apróságot nem is említem, hogy egy gold ellenében ajánlottál egy bronz tápot, ami bár nem nagy dolog, de hosszú távon szintén csak pazarlás, semmi több, több áramot fogyaszt ugyanakkora leadott teljesítmény mellett... ) De innen ennyit erről. Szép napot.
2023. aug. 13. 12:03
 12/17 anonim ***** válasza:

#12 Kért tápot ajánlottam neki egy jót többi már csak kákán a csomót...

(Nem mellesleg nem értem milyen tavaly nyáron?)

2023. aug. 13. 12:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Én meg jeleztem hogy miért nincs értelme akkora tápnak, és mellé rosszabb hatásfokú is.
2023. aug. 13. 12:11
 14/17 anonim ***** válasza:
#14 Ha ujonnan van az 550w gold akkor jó az is
2023. aug. 13. 12:14
 15/17 SIDLER22 ***** válasza:

A videókártya TDP fogyasztása 125W.

A procié 65W.

Ezek együtt 190 Watt, de számoljuk rá azt, hogy a proci ezen túl tud menni a magasabb órajel miatt és a gépben még van ezen kívül is néhány alkatrész ami fogyassza az áramot. Ezek együtt körülbelül 250-300 wattot fogyasztanak teljes terhelés alatt. De mivel nem fogsz egyszerre mindent teljes terhelés alatt használni, ez olyan 170-200 Watt körül lesz mondjuk játék esetén.

A tápegység választásnál arra érdemes figyelni, hogy a tápegység kapacitása körülbelül 1.5-1.8szor akkora legyen mint a fogyasztás. Ez azért jó mert a tápok hatásfoka 50%-nál éri el a maximumot. Ha azt vesszük, hogy játszani is szeretnél vele és csak simán netezni is akkor azt a pontot kell megtalálnunk, hogy magas terhelés alatt ne menjen ezen túlságosan túl, alacsony terhelés alatt meg ne menjen túlságosan alá.

Hogy mondjak is valami konkrétat: Ehhez a géphez szerintem egy olyan 350-400 wattos táp elég lenne. Persze ha spórolni is akarsz akkor be kell érned a Bronze minősítéssel. Én majdnem 10 évig használtam egy 26 000 forintos Bronze minősítésű Thermaltake tápegységet. Semmi bajom nem volt vele. Az oka amiért lecseréltem mert nem volt rajta 3 PCIe csatlakozó. A mostani videókártyám meg már igényli.

2023. aug. 15. 07:28
 16/17 anonim válasza:
4090ti nem létezik
2023. aug. 21. 19:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Most ezt magadnak írtad le....
2023. aug. 21. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!