Ryzen 5 5600g gtx 1660 super kombóhoz milyen tápot ajánlanátok nem horror áron?
#12 Kért tápot ajánlottam neki egy jót többi már csak kákán a csomót...
(Nem mellesleg nem értem milyen tavaly nyáron?)
A videókártya TDP fogyasztása 125W.
A procié 65W.
Ezek együtt 190 Watt, de számoljuk rá azt, hogy a proci ezen túl tud menni a magasabb órajel miatt és a gépben még van ezen kívül is néhány alkatrész ami fogyassza az áramot. Ezek együtt körülbelül 250-300 wattot fogyasztanak teljes terhelés alatt. De mivel nem fogsz egyszerre mindent teljes terhelés alatt használni, ez olyan 170-200 Watt körül lesz mondjuk játék esetén.
A tápegység választásnál arra érdemes figyelni, hogy a tápegység kapacitása körülbelül 1.5-1.8szor akkora legyen mint a fogyasztás. Ez azért jó mert a tápok hatásfoka 50%-nál éri el a maximumot. Ha azt vesszük, hogy játszani is szeretnél vele és csak simán netezni is akkor azt a pontot kell megtalálnunk, hogy magas terhelés alatt ne menjen ezen túlságosan túl, alacsony terhelés alatt meg ne menjen túlságosan alá.
Hogy mondjak is valami konkrétat: Ehhez a géphez szerintem egy olyan 350-400 wattos táp elég lenne. Persze ha spórolni is akarsz akkor be kell érned a Bronze minősítéssel. Én majdnem 10 évig használtam egy 26 000 forintos Bronze minősítésű Thermaltake tápegységet. Semmi bajom nem volt vele. Az oka amiért lecseréltem mert nem volt rajta 3 PCIe csatlakozó. A mostani videókártyám meg már igényli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!