Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Bizonyos oldalakon fel lehet...

Bizonyos oldalakon fel lehet törni a jelszóm? Vagy ha a gépet feltörik már mindent tudnak rólam? Vagy hogy is van ez?

Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 09:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

jelszót csak akor tudják feltörni ha mindehol egy és ugyanazt a jelszót használod és pl egyszerüeket

kutya, kisfiam,babucim

és még itt vanak a jelszóemlékeztetök

nekem a kedvencem az amikor egy anyuka jelszóemlékesztetöbe a következöt gépeli bele

piciányom neve

na meg hasonló

a gépedbe meg nemtudnak belépni

2010. okt. 13. 09:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Szerintem se lehetséges de egy barátnőmmel nem tudom ezt megértetni, de majd megkérdezem tőle mennyire egyszerűek a jelszók!
2010. okt. 13. 09:21
 3/13 anonim ***** válasza:

Mi ez a jelszó feltörős paranoia mostanság???

Mindenki azzal jön hogy feltörték ezt meg azt. Aztán kiderül hogy elfelejtette a jelszavát, v. kapott egy vírust, nem kódolta le a wifit-t stb..

Van az országban szerintem 100 ember aki képes ilyesmire és azokat nem a szomszédjuk MSN jelszava érdekli..

2010. okt. 13. 09:58
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Jelszó feltörés nem megy egykönnyen, az alap jelszókat is -átlagfelhasználókat figyelembe véve- csak az tudja megtalálni, aki a rokoni, ismerősi körödben van.

Tény, hogy vannak programok, amik képesek visszafejteni a jelszavakat, de a jelszó megszerzéséhez (ha egy átlagos 10-15 karakteres jelszót veszünk alapul, amelyekben lehet speciális karakter is) egy átlagos számítógépnek 2-3 nap kell. És ez csak egy jelszó. Van MSN, SKYPE, MAIL, ONLINE oldalakhoz is jelszód, ha okos vagy, akkor mindenhová mást írsz be.

Ha csak sima alapkaraktereket használsz, az gyenge minősítésű jelszónak minősül, de ha van benne "*", "_", vagy egyéb speciális karakter is, a jelszó hosszúságától függően jó, illetve erős kategóriát kap a jelszóellenőrző programoktól.

A Hackerek, nem úgy próbálgatnak, hanem megpróbálnak egy olyan vírust írni, amelyik figyeli egy programban vagy oldalon leütött billentyűket, és előre meg nem határozott időben elküldik egy megadott címre a neten keresztül.

Ez a megoldás akkora szakértelmet kíván, hogy a fent említett 100 fő körüli szám tényleg reális.

A barátnőd megnyugodhat, ha valaki megszerzi a jelszavát, csak úgy lehet, ha ő felírta és el is veszti a papírt, vagy elszólja magát, vagy feltörik a szervert, ahová be van regisztrálva ( de akkor több ezer másik ember adatait is viszik).

Ha fél, hogy a sok jelszót elfelejti, használjon egy jelszókezelő programok, akkor csak egy jelszóra kell ügyelnie, amivel feloldja a jelszókezelő programot.

2010. okt. 13. 15:08
 5/13 anonim ***** válasza:

A második kérdésedre az a válasz, hogy a gépedbe, nem lehet olyan könnyen belépni az interneten keresztül, hiszen a hackernek az első akadálya az, hogy tudnia kellene az IP címet. Ha ez megvan, akkor tudnia kellene a fiókod nevét, és jelszavát. Ha ez is megvan, akkor is érzékeli a géped tűzfala, hogy külső személy akar kapcsolódni, és kapsz egy figyelmeztető ablakot, hogy távoli felhasználó akar csatlakozni. Engedélyezed? IGEN/NEM => NEM!

Vannak más módszerek is, de ha erre kerülne a sor, akkor a tettest ( hacsak nem szigorúan titkos adatokat tárolsz a gépen a multi-cégedről, ahol dolgozol), aki az ismerettségi körödben van, programozói ismeretekkel is rendelkezik, és dicsekszik, hogy ő mekkora ász a gépek feltörésében.

Viccet félretéve:

Ha a barátnőd attól fél, hogy megszerzik a jelszavát, akkor nehezen megfejthető legyen: Pl.: 1af34W64_*Ach_zerf*Q =>20 karakteres, Erős minősítésű jelszó, egy kereső progi is napokig szenvedne vele.

2010. okt. 13. 15:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, azt hiszem elküldöm neki a linket hogy ő is elolvassa ezeket, hátha nektek elhiszi amiről nekem nem sikerült meggyőznöm!
2010. okt. 13. 17:05
 7/13 anonim ***** válasza:
Komolyan az ilyeneknek mint a barátnőd, meg kéne fogni a számító gépét és kib4szni az ablakon. Már nem is kell aggódnia hogy fel akarják törni...
2010. okt. 13. 22:13
 8/13 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Normális válaszokat kérnék és nem kell senkit leszólni! Nem lehet mindenki olyan észlény mint te!
2010. okt. 13. 23:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én úgy érzem hogy a kérdéshez viszonyítva normális választ adtam. Ha a barátnőd neked nem hiszi el akkor kinek fogja?! Most ugyan az a szituáció mintha én rettegnék kimenni az utcára mert attól félek hogy elüt egy autó...
2010. okt. 16. 22:06
 10/13 anonim ***** válasza:
most még utólag jutott eszembe: Nyilván elüthetnek az utcán, de ha nem rohangálok a legforgalmasabb úttesten akkor kicsi rá a valószínűség. Ha esetleg nem érthető a párhuzam szívesen elmagyarázom.
2010. okt. 16. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!