Laptop vpn-en keresztül láthatják-e a más gépen történő adatforgalmat is?
Home office-ban dolgozom a cég által adott laptoppal és vpn-re kell csatlakoznunk, így látják az adatforgalmat. Azt mondták, hogy azért lassul a rendszerünk, mert többen streaming szolgáltatókat használnak, de nem mondtak semmi konkrétat, csak mismásolnak, így nem tudom, hogy érintett vagyok-e. A munkahelyi laptopon munkán kívül semmit nem csinálok, de be szoktam kapcsolni az otthoni saját gépem. Kérdésem, hogy ha a saját gépemre nap közben letöltök rá valamit, vagy megy a háttérben stream, akkor azt is láthatják-e?
Technikailag érdekelne, hogy ez megoldható-e részükről, bevallani úgyse fogják.
A munkavégzés alatt kell a VPN kapcsolatot használni. Ha valaki a bekapcsolt VPN mellett magánjellegű dolgokat is csinál és pl. streaminggel terheli a kapcsolatot, létezhet - mert nem így kellene használni, már csak amiatt sem mert a munkavégzés eszköze tipikusan munkavégzésre használható kizárólag.
Az, hogy te a magán gépeden mit csinálsz, nem fogja a VPN kapcsolat látni, sem naplózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!