Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Van valami hatóság, fórum,...

Van valami hatóság, fórum, ahol a netes csalókat, adathalászokat be lehet jelenteni és ki is vizsgálják?

Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 22:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sajnos a kérdező titkolja milyen netes csalókra gondol.

Nem mindegy hogy egy magánszemélyről vett használt hdd-ről vagy egy autószalonban rendelt új Ferrariról van szó előre utalással és másnap letagadtak mindent..

2023. márc. 20. 11:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Neten árultam valamit, amire bejelentkezett egy vevő. Csomagküldést kért, azt írta, meg is rendelte. Kaptam egy gls-es levelet, sajnos csak később vettem észre, hogy nagyon valószínűleg adathalász e-mail, a címnek köze nincs a gls-hez. Ezt szeretném feljelenteni.
2023. márc. 20. 11:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Ööö már nem azért, de ha te árulsz valamit netten, akkor nem a vevő intézi a csomagküldést, hanem te. Magyarán te jelzel a csomagküldő szolgálatnak, hogy csomagot szeretnél feladni, ők meg jönnek és viszik a csomagot, és még adnak egy kis cetlit is, átvételi elismervény címen.

Khm, ennyire unatkozol? Vagy ennyire nem értesz dolgokhoz?

Amúgy vannak csomagküldős scammer email-ek, de azok arról szólnak,hogy csomagod érkezik, de nem tudják hova, így egy linkkel próbálják rávenni az embereket, hogy klikkeljen rá, amivel jelzed hova, ezt nevezik adathalász email-eknek, már az email címmel vannak problémák, nemhogy az üzenettel.

Egy valós csomagküldő szolgálat nem így működik.

2023. ápr. 15. 11:37
 14/15 A kérdező kommentje:
Rosszul tudod. Ezen az oldalon, ahol én árultam, a vevő is indíthatja a csomagküldést.
2023. ápr. 15. 11:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Felőlem indíthatja a vevő is, de nem árulom el neki hol lakok.. :P
2023. ápr. 15. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!