Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A vírusírtó minden vírustól...

A vírusírtó minden vírustól megvéd?

Figyelt kérdés
Ha letöltök valamit, ugye nem lesz baja a gépnek?
2010. okt. 4. 18:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Két lehetséges dolog van:

1. megvéd, de akkor a törtjátékok egy része nem fog működni.

2. nem véd meg, és menni fog az összes tört játék. Egy darabig...

Fizikailag tönkretenni nem lehet egy számítógépet programok futtatásával.

2010. okt. 4. 18:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Azt egyetlen szakkönyv, sőt virusirtó cég se állitja, hogy minden virustól megvédenek! Olyan virusirtó nincs! Viszont általában igen jó hatásfokkal dolgoznak, a naponta frissülő programok gyakorlatilag megvédik a gépedet!
2010. okt. 4. 18:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem véd meg minden vírustól. De egy jó vírusirtónál, rendszeres adatbázis frissítés és beállítás mellett kicsi az esélye, hogy a legújabb, még fel nem ismert vírus (féreg) a te gépedet fogja megfertőzni. Azt meg hogy érted, hogy ha letöltesz "valamit" (mit?) akkor nem lesz-e baja a gépnek?
2010. okt. 4. 18:34
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Nem lett baj csak ideges voltam kicsit hogy elrontottam a gépet... ugye mert nem az enyém...

2010. okt. 4. 19:08
 5/13 anonim ***** válasza:

Van, amelyiknek jó a védelme a friss kártevők ellen is, és futtatásukkor felismeri a vadonatúj, az adatbázisban még nem szereplő kártevőket. Az AVG10-esben (az újban) például már a free-ben is benne van egy ún. indentity protection, amely sok vírust felismer annak viselkedése alapján.

Az avast! vírusirtó olyan, hogyan nagyon jó az adatbázisa, ugyanakkor lassan kerülnek bele az új kártevők, illetve az adatbázisában még nem szereplő kártevőket nem ismeri fel - gyenge viselkedés alapú védelem, ami amúgy is csak 32 bit alatt érhető el.

IDE FELTÖLTHETED a fájlt, amit letöltöttél, ha az gyanús. Itt 43 víruskereső motor vizsgálja át:

[link]

Remélem, tudtam segíteni, és valamennyire érthető voltam - igyekeztem az lenni.

2010. okt. 4. 20:10
 6/13 zsomkovacs ***** válasza:
Az első válaszolónak: vírussal LEHET tönkretenni hardvert. A megszakított firmware frissítések is okozhatnak ilyen kárt, készíthető ilyen vírus is. Más kérdés, hogy elképesztően ritka az ilyen, mert ma már nem lehet közvetlenül a hardverbe nyúlkálni az oprendszeren át (mint a régi szép DOSos időkben), hanem újra kell hozzá indítani a gépet és a bootolási folyamatba belenyúlni, ezt viszont a vírusirtók igen hamar észreveszik.
2010. okt. 4. 20:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem 64 bites op. rendszerem van és avast vírusirtóm...
2010. okt. 4. 21:26
 8/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:10 voltam.

Amúgy nekem is.

Csak nem vagyok vele megelégedve, és tudom, hogy az mi miatt van. Le kéne váltanom valamire.

2010. okt. 4. 21:27
 9/13 anonim ***** válasza:

Vírusírtó közel sem véd rendesen. Egy jó tűzfallal és valós idejű képmrogamírtóval együtt viszont a trió egész jól véd, de közel sem 100%-osan, és ha telepítesz valamit, manuálisan is átügyeskedheted rajtuk (nekem sikerült, pedig nem gyenge a védelmem, mégis voltam olyan okos, és felengedtem egy vírust, amiről ráadásul tudtam, hogy az, és még értek is a géphez... Szóval telepíthettem újra :S)

100%-osan megvédeni csak te tudod a gépet, méghozzá úgy, hogy csak megbízható helyről töltesz, és csak megbízható oldalakat keresel fel, na meg persze, ha nem engedsz át gyanús fájlokat a védelmeden.

2010. okt. 4. 23:57
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem lett baj, megbízható hely volt...:)
2010. okt. 5. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!