Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez hogyan lehetséges?

Ez hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Gépemen ezen a helyen:

C:\Documents and Settings\enigma\Local Settings\Temp

Rengeteg sok fájlmappa (átmeneti könyvtár) és fájl (Kiterjesztéseik: tmp, cab, mtx, txt, exe, log, wmf, icm, xml, dtd, dmp, doc, srt) található. A legtöbb a tmp, és az xml. Ezekből rengeteg van. Ha mondjuk winrarral megnyitok egy tmp-ét akkor vagy valami zagyvaság van írva benne vagy valami amit régebben én írtam a gépen. De nem ugyanúgy, hanem össze-vissza vagy kisebb vagy nagyobb betűkkel. Lehet, hogy azt én már rég el is töröltem vagy átírtam és itt mégis megtalálható. Hogyan lehetséges ez? Mik ezek? Feltétlenül szükségesek ezek a gép működéséhez vagy el lehet őket törölni? Ezeken kívül ha a wmf kiterjesztésűeket megnyitom akkor kiderül, hogy azok mindegyike egy kép. Néhány kép ismétlődik számtalanszor csak más neveken. Van köztük olyan amelyet én tettem a gépre, de nem ide. Ezeket viszont elnyújtva, nem eredeti formájukban mutatja. És van közöttük olyan amelyeket még soha nem is láttam. Pl. Van kettő amelyikből rengeteg van: az egyiken egy felirat: GO a másikon krisz-krasz.

Most pedig hihetetlen dolog történt. Az egyik dokumentumból amelyiket régebben írtam screenshoot készült és ide bekerült a wmf kiterjesztésű képek közé... Ezt mostmár tényleg nem értem.

Még annyit, hogy nem lehet csak úgy belépni ebbe a mappába, rendesen nem is látszik benne ez a sok minden, én csak Winrar programmal egyszer véletlenül vettem észre.

Ezen a helyen pedig:

C:\Documents and Settings\enigma\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5

Van egy mappa: SX2BODAF

amiben van egy kép, amit soha nem tettem a gépre.

És amikor Internet használat után törlöm az Ideiglenesen letöltött fájlokat, és az SX2BODAF-hez hasonló nevű könyvtárak a tartalmukkal együtt törlődnek, akkor ez az egy mindig megmarad.

Na ezt sem értem mitől van.

2010. okt. 4. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
A Temp/Temporary mappák átmeneti fájlokat jelentenek, nyugodtan törölheted őket. Például kitömörítésnél a fájlok előbb ide kerülnek, aztán a célhelyre, de ha éppen a célhelyen nincs hely, itt maradhat. Akkor érdekes, ha például egy instalállás után újraindítást kér a gép, akkor nem érdemes törölni, mert az újraindításig lehetnek ott adatok. Egyébként nem szokott fontos dolgokat tartalmazni.
2010. okt. 4. 17:50
 2/4 anonim ***** válasza:

telepítsd fel a CCleaner, ingyenes rendszer-takarítót:

[link]

ez majd letakarítja azt, amire a Rendszer működéséhez, nincs szükség.

javasolt hetente 1x az összes tisztítási módban lefuttatni!

2010. okt. 4. 18:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

Amúgy szerintetek ez természetes vagy ez valami vírus vagy kémprogramra utal??? Mert az kicsit megijesztett, amikor képet készített az egyik word dokumentumos oldalból (?).

Be is linkelném, de ilyen kiterjesztésű fájlokat nem engednek feltölteni sehová.

2010. okt. 4. 19:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem valószínű hogy rossz indulatú program lenne (bár kihasználhatják a helyet rejtőzködésre). Például a Word is csinál egy rejtett másolatot a dokumentumokról míg nem zárod be (addig automatikusan menti egy rejtett fájlba, hogyha pl áramszünet van, de nem mentettél, felajánlja hogy az újabb verziót folytathatod).
2010. okt. 4. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!