Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kik ezek a felhasználók?

Kik ezek a felhasználók?

Figyelt kérdés

A napokban vettem észre, hogy kikerült az asztalra a Microsoft Edge nevű böngésző parancsikon. Egyébként chrome-ot használok alapértelmezetten, lehetséges valami gyorsbillentyűt véletlenül leütöttem, de mivel előtte nem volt ott gyanús volt. Törölni szerettem volna de rendszergaza jelszót kért. Ez már gyanús nekem, hogy valaki esetleg a jelszavamra pályázik. Lényegében parancsikon törlésénél szinte sohasem szokott jelszót kérni, kipróbáltam más programoknál is, hogy parancsikonná teszem és szimplán törlöm. Egyik program, parancsikonja sem kér jelszót, csak ennél.

A parancsikon Edge fióktulajdonságban pedig számomra ismeretlen fiókok láthatók, és egy interaktív nevű felhasználó, ahogyan azt a képen is mellékelem. A zoom-nál, egyéb programoknál pedig lényegében csak a saját dolgaimat látom. Gyanús nekem valami azzal a parancsikonnal, de nem töröltem le, nem akartam rendszergazda jelszót megadni.

Én úgy állítottam be a win10-et, hogy van egy rendszergazda fiókom, amit szinte sohasem használok, és van egy úgymond vendég fiókom, amit pedig napi szinten használok. A vendég fiókban jött létre a parancsikon, és onnan próbáltam törölni, nem értem miért ragaszkodik egy szimpla parancsikon a rendszergazda jelszóhoz.

[link]

#biztonság, vírusok, nyomkövetés,
2023. jan. 20. 19:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert az edge a windowshoz tartozik.
2023. jan. 20. 19:32
 2/6 CspCsj ***** válasza:

Most, hogy mondod, megnéztem és nálam is kint van.

Interaktiv nevű felhasználó/csoport is van (ez a többi parancsikonnál is megvan), de ismeretlenek nincsenek.

Sőt a háttérben ~500MB memóriát foglalt a sok Edge folyamat (Firefox-ot használok), amíg a beállításaiban ki nem kapcsoltam az Indítási rásegítést. (Beállítások > Állapot és teljesítmény)

2023. jan. 20. 20:05
 3/6 CspCsj ***** válasza:

Kimaradt:

Ja és gond nélkül le tudtam törölni a parancsikont.

Talán a sok háttér Edge folymat zárol nálad valamit, - próbáld bezárni ezeket.

2023. jan. 20. 20:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem, be ki is lőttem az összes "edge folyamatot" újraindítottam a gépet, és csak rendszergazda jelszót akar törléshez. Nem értem, kíváncsi lennék valóban parancsikon-e vagy csak annak van álcázva.
2023. jan. 20. 20:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Azon filózok lehet a parancsikonnak futtatási jogra lenne szüksége, hogy le tudjon futni a vírus vagy vmi.. de lehet csak paranoiás vagyok. :)
2023. jan. 20. 20:25
 6/6 CspCsj ***** válasza:

Esetleg próbáld az Asztalkezelő rendszerfolyamatot (explorer.exe) újraindítani, - mert a rendszer újraindítása sem mindig oldja meg ennek a működési hibáit.

[link]

2023. jan. 21. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!