Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Két napja ausztriai számok...

Két napja ausztriai számok hívogatnak - ez spam lenne? Nem várok osztrák hívást, legalábbis nem tudok róla.

Figyelt kérdés

A két szám egy számjeggyel tér el, ami nekem szintén fura. Nem merem felvenni, mert félek, hogy hackerek.

Járt más is így?

2022. dec. 15. 15:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Felveszed és kiderül...
2022. dec. 15. 15:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
2022. dec. 15. 15:59
 3/12 A kérdező kommentje:

Épp ez az, hogy nem merem felvenni, mert olvastam olyan vírusról, ami akkor tudna települni a telefonra, ha felveszem a hívásukat.

Nem tudom, azok osztrák számról is szoktak-e jönni (épp ez lenne a kérdés), de egy időben csomó ilyen esetről lehetett hallani.

2022. dec. 15. 16:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Ja, és mindig gyors egymásutánban kétszer hív, minden nap kb ugyanabban az időben.
2022. dec. 15. 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

"olvastam olyan vírusról, ami akkor tudna települni a telefonra, ha felveszem a hívásukat."

Én meg éppen sárkányokról olvasok, de attól még nem léteznek...

2022. dec. 15. 16:33
 6/12 A kérdező kommentje:

Akkor hackerek nem tudnak vírust küldeni a telefonra hívással?

Ne gúnyolódj, hanem ezt mondd, ha ez az igazság. Nem vagyok telefonguru, sem fiatal "gyerek", Iezért inkább óvatos vagyok. Mindenfélét hallani, és tőlem is hackeltek már el Facebook profilt, amit soha nem sikerült visszaszerezni.

2022. dec. 15. 16:43
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudnak, nem gondolod, hogy egy kicsit nagy biztonsági kockázat lenne?
2022. dec. 15. 17:02
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
Hekkeltek el facebook profilt = ugyanazt a jelszót használtad mindenhol és olyan helyen is megadtad, ahol felhasználták, vagy valaki fizikailag hozzáfért valamelyik eszközödhöz és megváltoztatta a jelszót, vagy valaki egész egyszerűen csak tudta a jelszavadat.
2022. dec. 15. 17:04
 9/12 anonim ***** válasza:
60%

Nincs olyan, hogy hívásfogadással megfertőzik a mobilodat.

Nyugodtan megpróbálhatod felvenni, de ne hívd vissza.

2022. dec. 15. 17:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Jó, akkor ha hív még, majd felveszem... kíváncsi leszek.
2022. dec. 15. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!