A gmail használható még egyáltalán manapság biztonságos email fiókként?
Nem használok gamil levelezőrendszert, csak ugye enélkül ma már nem lehet sajnos létezni.
Szóval ilyen fél-egy évente ránézek, hogy mi van vele. Most is megnyitom, és elképedve látom, hogy 12.000 üzenet érkezett. Amiből jó eséllyel 11.900 valamilyen csalással kapcsolatos üzenet, ahogy láttam.
Pl.:
"Kedves címzett!
Először is szeretném megköszönni, hogy időt szánt az írásra
ahogy vártam. Ön 500 000,00 EUR (EUR) támogatást kap. Én vagyok
nem szokott írni a
hosszú bejegyzés, de azt hiszem, rövidre fogom. Még mindig találom
nagyon nehéz bemutatkozni, inkább hagyom, hogy más csinálja
hogy nekem François Pinault vagyok, francia állampolgár és üzletember,
82 év, mintegy 33,4 milliárd euró értékben." blablabla
Csak hogy tiszta legyen, én ezt az email címet sehova nem regisztráltam be, szóval fogalmam sincsen hogyan került a csalókhoz.
Na de mindegy is, ezek után hogy kb. fél év alatt ennyi kamu üzenet érkezett, nem spamba hanem rendes beérkező levélként (a spamban "csak" 80 volt, gondolom mert azt magától üríti.) mindennek mondanám csak biztonságosnak nem.
Egyébként már 20 éve Outlook-ot (korábban hotmail fiók) használok, arra jó ha havonta jön 1 kamu üzenet, a többi instant megy a spamba.
#2: A kedves kérdező írja is:
"Na de mindegy is, ezek után hogy kb. fél év alatt ennyi kamu üzenet érkezett, nem spamba hanem rendes beérkező levélként"
szóval a fél év alatt 12000 levél nem a spambe került.
Ha nem tanítod meg/állítod be neki, hogy - számodra - mi a spam, akkor nem fogja tudni/szűrni.
"Egyébként már 20 éve Outlook-ot (korábban hotmail fiók) használok, arra jó ha havonta jön 1 kamu üzenet, a többi instant megy a spamba."
Csak én érzem úgy, hogy a kérdezőnek nem sok fogalma van a saját kérdéséről?
Én főleg pont a spamszűrője miatt hagytam ott az Outlookot. Rendszeresen spambe rakott fontos leveleket, hiába nyomkodtam rá, hogy "NEM SPAM", nem volt hajlandó tudomásul venni.
Három Gmail fiókom is van, egy amit már vagy tizenpár éve használok, egy a vállalkozásom miatt (ez kb. 3 éves), egy pedig azért, mert Android fejlesztő vagyok. Egyikre sem érkezik a bejövők közé semmi spam, a spam mappában is csak elvétve. Olyanokat kapok meg, amikre én iratkoztam fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!