Ebben az esetben lehet baja a laptopnak?
Mindig problémám volt a laptop processzor hőmérsékletével, mert játékok során 85-92 fokra is felmelegedett, pedig új laptop. Kutakodtam sok lehetőség után, mire találtam az alábbit:
Vezérlőpult-> Hardver és hang -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> A kiválasztott témánál a Séma beállításának módosítása -> Speciális energiaellátási beállítások módosítása -> Processzor energiagazdálkodása -> Maximális processzorteljesítmény -> Működés telepről / Működés hálózatról -> 100%-ról levettem 80%-ra.
Így maximum 73 fokra melegszik a processzor. Ha ezt a beállítást használom ezentúl, lehet baja a laptopomnak?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Nem lesz semmi baja.
Viszont a processzor nem tündérporral működik, áram kell neki.
Ha nem kap elég áramot, akkor bizony csökken a teljesítménye is. Szóval ha érezni fogod, hogy kevés a CPU (pl. multi játékok mikro lagolnak) akkor inkább állítsd vissza az energiagazdálkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!