Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy távolítsak el egy vírust...

Hogy távolítsak el egy vírust amit nem lát a vírusvédő?

Figyelt kérdés
Van egy szoftver a gépemen ami eltűnik ha bármilyen program érzékelni akarja. Olyan tünetek vannak hogy a gépem 98%-on üzemel minden maradék erőforrást felemészt, ha feladatkezelőt megnyitom látom hogy 98%-on terhelt és eltűnik, a radeon szofver kiír egy karakter nélküli programot ami 100%-ban terheli a videókártyát, és a gép teljes bekapcsolt állapotában eszi az erőforrást, az internet teljes sávszélességben foglalt ami potom 200mb feltöltés másodpercenkent, a 20 terra hdd-n a semmi 18 terrát foglal el az 512gb ssd-n a semmi 500gb foglal! Formázás után nem tűnik el, és a tároló cseréje után vissza írja magát. Kivettem a rammokat reseteltem a biost. Eredeti win10 pro, van a gépemen, gyári dvd 2020 novemberi. 1 játékkal játszom ami eredeti steam, és hbomax disney+ ami microsoft store-ból töltök le. Letiltottam a microsoft edge és expoler-t is 1 éves avast-ot adtak a géphez. De nem találta ezt a dolgot az eset az avast az msdefender, nod32, próbáltunk online security-t, új microsoft accountot regisztráltam, frissen telepített gépen, és nem tűnt el! Linux alatt is fut, és steamos alatt is fut! És ez kiterjed az összes gépemre, van 2 munkaállomásom 3 laptopom! Meg a fent említett radeon asztali gép, és ennél jöttem rá hogy nem a gépek a rosszak hanem valami fut ami megeszi az erőforrásaim! Hogy távolítsam el ezt a vírust?

2022. okt. 25. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Hát persze.
2022. okt. 25. 12:51
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Ez csakis a Skynet lehet
2022. okt. 25. 13:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Ennyire elfogadhatatlan hogy van aki képes megírni egy olyan bányász szoftvert amit nem lehet eltávolítani? Örülnék ha kiderülne hogy valami egyszerű hiba. És mi van a win update teszi fel? Azt még nem próbáltam hogy nem frissítem a rendszert. És ez annyira nem elfogadhatatlan, mert ha valaki lemásolja az internet egy részét, elvágja a kapcsolatot attól amit lemásolt és pioritásba rakja akkor a kiszolgálók a hamis szerveren található másolatra csatlakozik amit eredetinek vél. És beteheti a microsoft nevében a kémprogramját, és a vírusvédő is oda csatlakozva olyan hamis adatokat kap hogy ne lepleződjön le.
2022. okt. 26. 06:54
 4/5 anonim ***** válasza:
57%
Sikeresen aktiválódott a Skynet, ha T800-as terminátort látsz az ajtóban John Connorral, akkor menekülj ha nincs a közeledbe vaskohó.
2022. okt. 26. 17:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Tényleg senki nem tud hasonló precedensről?

A radeon szoftver egy karakterek nélküli szoftvert fedezett fel, ami sok erőforrást használ a gépemen. De nem találja a vírusirtó egyike sem.

Ha feladatkezelőből ki akarom keresni leáll a program, de pár pillanatig jelzi, a gyári cpu diagnosztika jegyzi hogy nagy erőforrást igényel a szoftver, de nem mondja meg hogy melyik program. A vírusírtó keresése közben eltűnik. És hardveres tűzfalam van.

2022. okt. 27. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!