Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Tehetetlen vagyok a Facebook...

Tehetetlen vagyok a Facebook fiókomat illetően. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Facebookomat feltörték, és hozzáfértek az oldalamhoz is. Pár ezer forintom bánta, amit az általuk létrehozott reklám generált. Ezt a részét elfogadtam, ami viszont nem hagy nyugodni az az, hogy milyen könnyedén feltörték a Facebookomat.

Megoldottam, mivel nem zártak ki belőle, csak plusz személyként lett hozzáadva egy valótlan profil.

Nagyon alattomos módon ügyködtek rajta, mivel:

- Kétfaktoros hitelesítés be volt már kapcsolva, ami kódgenerátoros

- Értesítést kellett volna kapnom ismeretlen eszközről való belépés miatt

- Bár a jelszavam nem a legerősebbek közé tartozott, valahogyan csak feltörték.

Most beállítottam egy nagyon hosszú jelszót, amit úgyis elfelejtek, de feljegyeztem, majd csak megjegyzem annyira, hogy álmomból felriadva is felidézem.

Nyugodt viszont nem vagyok. Azon kattogok, ha legközelebb ilyen lesz, vagy esetleg ellopják az oldalamat, mihez fogok kezdeni.

Nem kattintottam rá semmilyen vírusra, nem beszéltem senkivel, kizárt dolog, hogy én lettem volna figyelmetlen.

2022. szept. 10. 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Időként megjelennek olyan alkalmazások a store-okban, amik adatokat lopnak. A Play Store-ból pont nem rég távolítottak el egy sor ilyen appot. Ha mondjuk ezek közül valamelyik fent volt a telódon, az ellophatta a jelszavad, és esetleg hozzáférhetett a kétfaktoros autentikációhoz is.
2022. szept. 10. 15:52
 2/3 anonim ***** válasza:

A facebook ennyire "biztonságos"

Én már évek óta mondom, de mindig csak lehurrognak, hogy "nem használod, nincs életed" , "paranoiás vagy", stb.

2022. szept. 10. 17:00
 3/3 anonim ***** válasza:
A Facebookra az email-cimet akarják ellopni, de ha annak más a jelszava, akkor nem egyszerű. Folyamatosan próbálkoznak, az emailt már megbénitották, nem tudok belépni. De eddig semmit nem tudtak tenni. Ilyen foss ez a FACE!
2022. szept. 13. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!