Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehetséges, hogy egy...

Hogyan lehetséges, hogy egy 17 és 21 éves fiatal ilyen jellegű csalást hajtson végre?

Figyelt kérdés

[link]

Az RTL-en megszólalt egy szaGértő, aki azt mondta, hogy (áltaálnosságban) az áldozatok SIM kártyája felett átveszik az irányítást a bűnözők és ha telefonra sms vagy email érkezik, akkor ahhoz ők is hozzáférnek, így lehetséges a fenti csalás.

[link]

(5perc 30mp)

De. A 17 és 21 éves csalónak honnan vannak ilyen "képességeik"? Hogyan tudják mások SIM kártyája felevett átvenni az irányítást és az hogy enged hozzáférést a telefonra érkező EMAIL üzenetekhez? Mert az SMS-t még megérteném, de abban az esetben az nem világos számomra, hogy az áldozat az eredeti SMS-t még megkaphatja, nem?

Szóval HOGYan csinálhatták? Persze a hír végén említik, hogy mások segíthettek nekik, de szerintem ez nem túl valószínű.

Hogyan lehet védekezni SIM kártya visszaélések ellen?

2022. aug. 12. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
A fent linkelt cikkben erről szó sincs! Nem tudják amúgy leklónozni a simet, mert amint felmegy a hálózatra az eredeti is, lebuknak. Hamis bázisállomást lehet csinálni, de ahhoz az áldozat közelében kell lenni és el kell érni, hogy arra csatlakozzon a telefonja, kvázi átjátszóadóként működik, így lehallgathatja a forgalmát. A 2G már évek óta lehallgatható így, nem is értem miért nem azt kapcsolják le. A 3G és jobbak ezzel a trükkel nem lehallgathatók, azoknak már erősebb a titkosítása.
2022. aug. 12. 20:03
 2/4 A kérdező kommentje:
De az RTL-es riportban van szó róla, oda is írtam, hogy 5 perc 30 mp-nél.
2022. aug. 12. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem fértek hozzá.

Olyan felületeket használatak fizetésre ami nem kér megerősítést. Nekem legalábbis nem kér megerősítést a PayPal vagy a simple fiókom vásárláskor a telefonom keresztül.

Az viszont valóban érdekes, hogy szerzik meg valaki PayPal vagy Simple account adatait.

A 2G pedig nem olyan egyszerűen lehallgatható ahogy az első válaszoló állítja vagy gondolja.

2022. aug. 12. 22:41
 4/4 anonim ***** válasza:
+ infó: a paypal annyiban kivétel ha olyan IP címről használom ami nem megszokott ( pl VPNen keresztül) akkor kér egy megerősítő kódot amit SMSben küld el a telefonomra. Nem tudom,hogy ez opció vagy kötelező e.
2022. aug. 12. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!