Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A tanárok valóban meg tudják...

A tanárok valóban meg tudják nézni,hogy a tanuló mit csilán a telefonján?

Figyelt kérdés
Az egyik tanárom mondta nekünk,hogy ők bármikor megnézhetik,hogy az adott tanuló mit csinál éppen a telefonján.

2022. júl. 14. 13:41
1 2
 11/13 anonim válasza:
Még nekem is lenne egy mondani valóm... A tanárok néha szoktak igazat mondani... Sajnos velem is van ilyen hogy Anikó néni mondja hogy lát az udvaron de az udvaron pont verekedtem (lány létemre XDD) De mikor feljöttem nem mondott semmit csak megkérdezte : Hanna mit csináltál az udvaron? És nekem egyből stimmelt hogy nem látott😌😌😌😌
2022. júl. 15. 17:25
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kérdést azért többféleképp is lehet értelmezni.

Technikailag csak akkor tudnák megnézni, ha az iskola hálózatát használod, és akkor is csak a felkeresett weboldalak címét lehetne megtudni, mivel ma már szinte minden oldal HTTPS-t használ. Ha mobilnetet használsz, nyilván nem tudják monitorozni az adatforgalmadat.

De lehet ezt úgy is érteni, hogy fizikailag megnézheti, hogy mit csinálsz a telefonodon. Nos, ez részben igaz. Bár nem vagyok jogász, és nem tudom, most mi a hivatalos szabályozás, de pl. ha órán telefonozol, és ő ott áll melletted, akkor nyilván megnézheti, hiszen egy tanteremben vagy, egy közösségi helyen. De ezért is szokták erősen szabályozni a tanórai telefonhasználatot.

2022. júl. 15. 23:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha van iskola app a telefonon és annak van engedélye a telefonodhoz való hozzáféréshez akkor láthatnák hogy mit csinálsz. Ugyanez akkor is ha az iskolának az eszköze amit használsz, legyen az telefon, laptop, pc stb.

Ezek nélkül marad az iskola wifi, de mivel a legtöbb oldal https ezért max az oldal nevét látják és azt hogy ki nézi azt az oldalt(technikailag csak a telefon nevét és adressét látják nem a te nevedet).

2022. júl. 16. 09:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!