Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Más is kapott ilyen e-mailt...

Más is kapott ilyen e-mailt az OTP-től? Ez valami csaló e-mail ugye? A feladó e-mail címe az üzenet alján van.

Figyelt kérdés

Kedves Ügyfeleink!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2022.06.16-án 12.30-tól 22.30-ig műszaki karbantartást terveznek az alábbi telephelyeken:

otpbank.hu

A technikai megelőzés új biztonsági intézkedések bevezetésében fejeződik ki, amelyek garantálják a kínált szolgáltatások kompromisszumok nélküli minőségét.

A legutóbbi jogszabályi változásoknak megfelelően az Európai Parlament 2016. április 27-i (EU) 2016/679 rendeletére hivatkozva az alábbi intézkedések megtételére vagyunk jogosultak:

Eljárás elindítása egy további biztonsági eszköz (SMS-engedélyezés / Szoftver token) kötelező hozzáadására.

Banki szoftverek és online szolgáltatások frissítése a PCI DSS 3.2.1 / ISO 27001 szerint.

Belső rendszeraudit lebonyolítása, különös tekintettel a kínált szolgáltatások optimalizálására a minőség és a biztonság javítása érdekében.

A kiegészítő biztonsági eszköz hozzáadásának eljárása minden ügyfél számára kötelező, a határidő 2022. július 24.

Itt hozzáadhat egy további biztonsági eszközt.

Azok az ügyfelek, akik 2022. július 24-ig (beleértve) nem adnak hozzá további biztonsági eszközt, ideiglenesen megtagadják az online szolgáltatásainkhoz való hozzáférést.

Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért, és köszönjük megértésüket!

Tiszteletteljesen,

© Copyright 2022 OTP Bank

support@postadelahungariaonline.io

2022. jún. 18. 09:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon annak tűnik
2022. jún. 18. 09:39
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

" alábbi telephelyeken " Igazából már itt tudtam hogy kamu, google fordító, meg valaki aki talán pár szót hallott magyarul átment rajta, de ettől még süt róla, hogy kamu.

A végén a mailcím meg végképp felteszi a pontot az i re.

2022. jún. 18. 09:40
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak az e-mail cím hanem a szöveg is gyanús, olyan mintha fordítóval lett volna írva
2022. jún. 18. 09:41
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvezete, tartalma és feladó alapján egyértelműen és kétségen kívül csalás e-mail. Fel sem kellett volna merülnie másnak, hogy ehhez megerősítést kérj.
2022. jún. 18. 09:41
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Már a megszólításból és az első mondatból lehet tudni a célját: egy, az említett bank oldalára hasonlító, klón oldalra akar irányítani, hogy ott megadd az adatokat, amelyekkel aztán vissza tudnak élni...
2022. jún. 18. 09:45
 6/17 A kérdező kommentje:
Biztos voltam benne hogy kamu de azért érdekelt hogy másnak is küldtek e már pont ilyen e-mailt mivel erről a neten nem találtam semmit csak hasonlókat.
2022. jún. 18. 09:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy én is kaptam, majd megnézem azokat a címeimet, amelyekkel különféle levlistákra írtam, azokra naponta csőstül jönnek a kamu-banki ajánlatok, "fizetés megerősítése", "fiókját zárolták", "fizetés jóváhagyása" és egyéb, "illegális felnőt tartalom nézésről van videójuk és közzéteszik" típusú levelek.
2022. jún. 18. 09:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A feladó reszletes infóját megnézted? Vagy jobgombbal az alsó linket? Tutikamu.
2022. jún. 18. 09:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Valamint a levél fejlécében is érdekes dolgokat lehet találni: miféle nyakatekert külföldi szervereken keresztül utazott a levél, milyen SMTP-n keresztül ment ki stb...
2022. jún. 18. 10:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem tűnt fel? "postadelahungariaonline.io" azért ez nagyon az "otp.hu"-nak néz ki.
2022. jún. 18. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!