Hogy kell lejelszavaszni a számítógépet? Úgy értem, amikor bekapcsolja valaki, jelszavat kérjen a további működéshez. Nem akarom hogy más láthassa a gépem tartalmát.Kerestem a Start menüben de nem találtam.
1. Le lehet jelszavazni a BIOS-t (ennek módjáról az alaplap kézikönyvében olvashatsz) - így a gép indításának elején kér jelszót - de ha hozzáférnek a géphez (mármint az alaplaphoz), akkor az kiiktatható, másrészt az nem titkosítja a gépben levő háttértárat.
2. Létrehozhatsz jelszót a meglevő felhasználói fiókhoz ( [link] ), ezzel az operációs rendszer indulásakor jelszót fog kérni a gép. Ennek a hátránya, hogy a háttértárat ez sem titkosítja.
3. Titkosíthatod a meghajtód tartalmát. Erre szolgál Windowsban a Bitlocker ( [link] ) vagy külön programnak ott az ingyenes és nyílt forrású Veracrypt ( [link] )
#4: Egyrészt ha telepítéskor:
* nem csatlakozik Internetre a gép
* nem adsz meg jelszót
akkor nem fog bejelentkezéskor jelszót kérni.
Másrészt a kérdező topiknyitó kérdésében deklarálta, hogy
"Nem akarom hogy más láthassa a gépem tartalmát."
na most egy lejelszavazott felhasználói fiók mindehhez kevés (elég egy USB-s meghajtóról elindítani a gépet, vagy kivenni a merevlemezt és átrakni egy másik gépbe) - azt (annak tartalmát) titkosítani is ajánlatos.
Majd elmondja a kérdező kitől és mit kell megvédenie..
Mert nem mindegy hogy a 6éves kisfia ellen kell védenie, aki ha nincs otthon apuci akkor mindig bekapcsolja a gépet hogy játszhasson; vagy esetleg feltalálta a korlátlan és tiszta energiaforrás titkát amit Putyin meg akar szerezni tőle és már többször meglátogatták idegenek éjjel a lakását...
"Majd elmondja a kérdező kitől és mit kell megvédenie.."
Irreleváns.
Ha a gép TARTALMÁT akarja elrejteni, akkor - nincs mese - érdemes titkosítani.
#5 miért lett lepontozva...
Én nem adtam fiók jelszót, MS fióknál kihúztam a netet így nincs.
Ha MS fiókot csinálsz, ott pin kódot is adhatsz akár, szintén belépési kód...
BIOS jelszó macerás-szivatós dolog, ha véletlenül nem írtad fel valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!