Mennyire biztonságos az eldobható E-mail?
Mi történik ha pl regisztrálok vele Facebook-ra?
Mit tudnak rólam az eldobható E-mailem alapján?
1. Ha nincs letiltva a domain FB-n akkor semmi.
2. Erre nem tudunk válaszolni, mivel nem mi üzemeltetjük az oldalt ahol az eldobható e-mailt csinálod.
Előbb-utóbb kizárod magad a fiókodból. Ma már a nagy tech-trollok (már a Google is ide tartozik) a "biztonság" nevében simán megtagadhatják a belépést a saját fiókodba, hacsak nem igazolod magad valahogy.
Engem egyszer a saját GMail fiókomba nem engedett be a rendszer, mivel a munkahelyemről akartam belépni, és ez "szokatlan" volt számára, "ismeretlen helyről" jelentkeztem be. (Régebben is volt, hogy beléptem, segáz... csak ez most nem a saját asztali gépem volt, hanem egy noti.) De semmi baj, küldött a (otthon levő) tabletemre egy kódot, ha azt beírom, beenged. Oké. Rákattintok, hogy "további lehetőségek", erre közli, hogy így jártam, viszlát.
Persze, otthonról már be tudtam lépni. De eljátszottam a gondolattal: mi lett volna, ha mondjuk elköltöztem volna, a tabletem meg tönkremegy? Akkor búcsút mondhattam volna az összes Google-fennhatóságú fiókomnak.
Ezt csak azért írtam le, hogy tessék vigyázni. Lehet, hogy kevesebbet tud meg rólad a Facebook (dehogy...), viszont cserébe akármikor kizárhatod magd onnan.
Nem igazán olyan megoldasokra jó egy eldobható mailcìm, amit utána rendszeresen használnál, mert mint ìrták, bármikor szüksèg lehet rá.
Az eldobhatóak inkább olyan esetekre jól, hogy egyszer használnál/vennèl igènybe valamit, aminèl utána már nem gond, hogy nem tudsz visszajutni a regisztrációdba, ès mondjuk nem akarsz tőlük spam-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!