Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy kell felhasználó/jelszava...

Hogy kell felhasználó/jelszavat csinálni? (amit a gép bekapcsolásánál kér. Gondolom értitek. Sajnos teljesen laikus vagyok)

Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 20:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

nem lehet az, hogy csak egyedül vagy felhasználó?

illetve nincs több felhasználói fiók készítve??

(készíts 1 korlátozott felhasználói joggal rendelkező fiókot is, a TE Rendszergazdai fiókod mellé)

2010. szept. 13. 15:45
 12/15 A kérdező kommentje:
va negy "vendég" ami ki van kapcsolva. De én a jelenlegit akarom levédeni.
2010. szept. 13. 19:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Biztonsági okokból is jobb úgy felmenni a netre, hogy megosztod a jogosultságot. Legyen a teljes hozzáférésű Rendszergazda fiók és legyen saját Felhasználói fiókod. Ha a frissitéseket és a programok letöltését kivéve a netet kizárólag a saját fiókodról használod, az is egyfajta védelem. Nálam mind a két fióknak van külön jelszava, a Windows betöltése után megjelenik a két fiók belépő oldala, aztán oda lépek be, ahová akarok.

Startmenű/Vezérlőpult/Felhasználói fiókok, itt kell beállítani a jelszót, az új fiókokat stb. Ez XP Professional SP3.

2010. szept. 13. 20:09
 14/15 anonim ***** válasza:

START => BEÁLLÍTÁSOK => VEZÉRLŐPULT => Felhasználói fiókok...

Itt hozz létre legalább kettő felhasználói fiókot, elég csak a tiédet levédeni jelszóval.

A saját fiókodnak "Rendszergazda" jogot adj!!!

Ha csak EGY felhasználói fiók van a gépen, akkor hiába állítod be a jelszót, a rendszer értelmetlennek találja, hogy jelszóval léptessen be.

Javaslom, hogy a képernyővédőnél is pipáld be a "Bejelentkezési képernyő" lehetőséget, mert akkor ha otthagyod a géped, a képernyővédő beindulása után csak jelszóval lehet majd belépni a fiókodba!

Én már évek óta így használom a számítógépem, nagyon praktikus, és nem csak azért, hogy mások ne lássák a dolgaimat, hanem mert így mindenki a saját ízlése szerinti beállításokat használhatja a saját fiókjában!

Minden fiókban saját levelező program működik, így az emailek is védve vannak...

2010. szept. 17. 03:24
 15/15 anonim ***** válasza:
3.24: de jó ötlet ez a "Bejelentkezési képernyő"! Máris beállítottam.
2010. szept. 17. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!