Hogy lehet feltörni egy facebook oldalt?
Valóban nem lehet. Vagyis... azért túlzás, hogy lehetetlen (twittert-t is sikerült pár embernek) de inkább úgy fogalmaznék, hogy Pistike, a mezei "hekker" (nem írtam el), az inkább csak jelszót lop, ahogy az #1-es írja.
Ugyanakkor a nagy oldalak sem sérthetetlenek, de többnyire ilyen esetekben volt fejlesztő, vagy belső alkalmazott segíti a támadót és nem egy konkrét személy a célpont. (Vagy ha igen, akkor az fontos személy, pl USA elnökének a profilja...)
Tehát az teljesen KIZÁRT, hogy valaki egy magánszemély fiókját feltörje. Szóval, hogy értsd a különbséget: a lakáskulcsodat egy zsebtolvaj is elveheti és ha tudja hol laksz, akkor könnyedén besétál a lakásodba és kirabol. Ha nincs riasztód (a párhuzam kedvéért: két faktoros hitelesítés) akkor pedig még könnyebb dolga van és sikeres lesz a rablás. De ettől ő még nem tudott volna kirabolni, mert a biztonsági ajtón soha az életbe nem jutott volna át ha nincs hozzá kulcsa.
Na most a normális ember ezt úgy tartja magánál, hogy nehezen lophassák el tőle... sokan pedig kb a táskájukra felcsiptetve...
Régen nekem is sikerült egyik ismerősöm nevében belépni, mert 2. próbálkozásra kitaláltam a jelszavát. Akkor még nem is volt 2FA. Persze nyilván szóltam neki, hogy változtassa meg (de csak azután, hogy kiposztoltam valami kellően kellemetlen hülyeséget a nevében, amiről azért egyértelműen látszik, hogy nem ő a szerzője) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!