Kaptam egy emailt, hogy fizessek x eurót egy számlára, mert feltörték az email cimemet, és komprommitáló dolgokat fognak megjelentetni rólam, ha nem fizetek. Mi ez?

Írj vissza, hogy küldjék már el neked, mivel akarnak zsarolni. Biztos, hogy nem tudnak majd válaszolni.
A jelszót amúgyis érdemes megváltoztatni időnként. Egy minimum 11 karakteres, vegyesen kisbetűket, nagybetűket és számokat tartalmazó, nem értelmes szót megformázó jelszót nagyon nehéz lesz "feltörni" a mai lehetőségekkel.

Én egyszer az E.on nevében kaptam fizetési felszólítast, hogy rendezzem az áram tartozásomat. Az mellékes volt, hogy egész életemben Démászos területen laktam és lakok jelenleg is. :)
Érdemes egy olyan e-mail szolgáltatót keresni, ami jobban szűri a spam leveleket. Nekem a Tutanota bevált, de jókat olvastam még ezekről is: ProtonMail, Mailfence, Mailbox.org., Posteo, Runbox.com.

9#
Sajnos be is fognak és az a pár ember pont elég nekik. Anno nekünk számítástechnika órákon nem beszéltek az információvédelemről, pedig nem lett volna rossz. Most hogy tájékozódik az átlag júzer? Vagy a saját kárán tanul, vagy járjon utána... Ezen is lenne még mit fejleszteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!