Ha egy pendrive-ot teljes formázással kitakarítok, az elég lehet ahhoz, hogy minden potenciálisan lappangó kártevőt kitakarítsak róla?
Nézegettem a használt pendriveokat, fillérekért árulják őket a h.aprón. Egy-két darab jó lenne itthonra, pl. Windows telepítőnek meg egyéb szoftvertelepítőket rápakolgatni.
Ha leformázom őket egy az egyben nem gyorsformázással, hanem teljes formázással, az elég lehet kb. mindenhez?
Használtan? Ez olyan mint a használt óvszer..
MediaMarkban olcsó a 8-16GB új pendrive is, 1-2 megbízható darabot inkább onnan vegyél.. :)
Jah... Valami ilyesmit olvastam Én is, hogy először le kell tiltani a regedittel valamit, hogy ne nyissa meg automatikusan az USB-t, mert különben aktiválódni fog a vírus.
Inkább veszek újat.
Manapság már a legalapabb vírusirtó is megvéd a boot (mbr) vírusoktól. A SecureBoot-ot is ennek kivédésére találták fel. Ezek inkább a múlt évezredben a floppy korszakban terjedtek.
És igen a lassú format mindent töröl, de csak az adott partícióról. Lemezhez inkább diskpart clean /all az ideális.
Linux livecd-ről formázod. Ott nem fog elindulni a vírus.
Én most csináltam "takarítást" a haveromnál: vírusos lett az összes pendrive, de még a fényképezőgép is. Újrafertőzni csak a Windowsos gépet tudta volna, linux alól simán törölhetőek voltak.
Pendrive-oknál létezik egy bizonyos típusú vírus, ami a firmware-be íródik be. Ez formázással sem távolítható el. Ez ellen az autoplay kikapcsolása sem segít, mert sokkal mélyebb szintű dologról van szó.
Egyébként egy OS telepítőnek 4GB elég, ilyen kis pendrive-okat pedig már alig kapni. A 8GB-osak is 2-3 ezer forintba kerülnek. Megéri 500 vagy 1000 forint spórolásért kockáztatni?
"Egyébként egy OS telepítőnek 4GB elég, ilyen kis pendrive-okat pedig már alig kapni."
Igen, bootolható Win 10 telepítőnek akarnám az egyiket, de ehhez, ha jól tudom legalább 8 gigás kell.
Plusz egy dolgot kérdeznék. Windows 10 telepítő USB-nek mekkora tárhelyre van szüksége?
Legalább akkorát vennék, ami a következő oprendszerhez is elég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!