Vírusirtónak szoktátok engedélyezni, hogy adatokat gyűjtsön rólatok?
Kaspersky Internet Security van a gépemen. Most vettem észre, hogy van egy olyan opció benne, amivel jóvá lehet hagyni, hogy marketing céllal adatokat gyűjtsön rólam. Kb. mindent begyűjt, mit csinálok, milyen programokat használok, milyen hardverek vannak a gépemben, stb.
A másik, ami érdekes számomra, az a Kaspersky Security Network. A Kaspersky 400 millió felhasználójához képest csak alig 2,5 millió embernél van bekapcsolva.
Kapcsoljam ki őket?
Kép: [link]
A Kaspersky független teszteken is hozza a teljesítményt, személy szerint ezért választottam.
Szerinted miért sz*r?
Adatokat gyűjt, lassítja a gépet, reklámokat dobál fel, ruszki(!!), ... valamelyik vírusírtó, asszem talán az AVG, már ott tart, hogy rendszergazdaként bejelentkezve el sem lehet távolítani, először magában a programban kell kikapcsolni az eltávolíthatatlanságot. A vírusírtók egyre pofátlanabbak, és egyébként egyre haszontalanabbak. És van, aki ezért még fizet is...
A beépített Defender otthoni használatra teljesen elég.
Nem érdekel, hogy a szintetikus tesztek mit hoznak ki. A tesztek arról szólnak, hogy ráengednek a programra 25 trójait, malware-t, ezt azt amazt, és amelyik a legtöbbet kivédi, az nyer. De ennyi vírussal 10 év alatt sem találkozik az átlagos felhasználó, viszont elég egyetlen cryptolocker, és mennek a useradatok a levesbe.
Mondjuk vannak benne olyan funkciók, amiket tényleg nem értek, hogy minek? Átlag felhasználónak valóban nincs is rá szüksége, pl. driver frissítő, PC cleaner... Ezek mi a túrónak egy víruskeresőbe?
Nyilván ezzel is próbálják eladni, ugyanakkor valahol értelmetlennek találom. Gyártói honlapon kívül sehonnan sem szoktam drivereket letölteni, már korábban egyszer megszívtam a Driver Boosterrel és ezt most mindenki másnak is írom, aki olvassa. Drivert csak gyártói honlapról.
Akkor ezért is tették "ingyenessé" a Win 10-et? Még így is jól járnak, ha egy rakás adathoz hozzájutnak?
Nem, mintha engem zavarna, mert szeretem a terméket, csak ezt az ingyenessé tételt még nem értettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!