Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Van valami mód arra, hogy a...

Van valami mód arra, hogy a Chrome NE mutassa meg az összes mentett jelszavamat bárkinek, aki a kép elé kerül?

Figyelt kérdés

Számomra ez totál szürreális, hogy a Chrome minden ellenőrzés, gyanakvás, mesterjelszó nélkül azonnal láthatóvá teszi az összes mentett jelszavamat a jelszókezelőben. Nincs valami lehetőség rá, hogy pl. egy mesterjelszóval legyen kódolva, és csak azt beírva váljon megnézhetőve/használhatóvá az összes elmentett jelszó? Most ha egyszer véletlenül őrizetlenül hagyom a gépemet, lezáratlanul, vagy épp odaengedek egy kíváncsi ismerőst a windowsomhoz, hogy kicsit netezzen/dolgozzon/játsszon rajta, és nem figyelek, akkor teljes hozzáférést kap az egész életemhez. Furcsállom, hogy semmit nem találtak ki erre.

Tudom, hogy vannak jelszómenedzser extension -ök is, de az érdekel, a chroma magától tud-e ilyesmit.

2021. nov. 19. 14:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

NEM mutatja!

Tőlem kéri a PIN kódot. A windows bejelentkezési pin kódot.

2021. nov. 19. 15:05
 2/12 A kérdező kommentje:
1: Fura... Nekem win10 -em van, de semmit nem kér. Fogalmam nincs, mit kell neki beállítani, hogy kérje.
2021. nov. 19. 15:16
 3/12 A kérdező kommentje:
1: Meg az a baj, hogy neked is csak a windows logint kéri. Volt olyan, hogy egy ismerősöm nálam volt pár napig, és megadtam neki a windows login jelszavamat, hogy tudja a gépet használni, de nem szerettem volna, hogy ezzel az összes weboldalra, mail-accountomra, stb. is bemehessen. Sokkal jobb lenne, ha lenne egy chrome mesterjelszó is, ami nélkül csak kézzel beírt jelszavakat használhat, és nem nézheti meg a sajátjaimat a jelszókezelőben sem.
2021. nov. 19. 15:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"megadtam neki a windows login jelszavamat"

Ez nagy hiba volt!!! Jelszót soha senkinek nem adunk meg!!!

Létre kellett volna hozni a windowsban egy új usert és abba beléphetett volna a vendég.

2021. nov. 19. 15:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Persze erre mondhatnánk, hogy lehet neki csinálni egy vendég accountot a windowsba, de ez nem mindig életszerű. Abban van egyfajta sértő bizalmatlanság, kb, mintha belakatolnám a hűtőt, amíg elmegyek, nehogy kiegye a sajtot. Néha teljesen oké, hogy valakinek hozzáférést adok a gépemhezet, hogy használhassa a beállításaimmal, programjaimmal, de azért a privát dolgaimhoz, a netes jelszavaimhoz nem akarom odaengedni. Vagy pl. a gyerkeimet se.
2021. nov. 19. 15:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Néha teljesen oké, hogy valakinek hozzáférést adok a gépemhezet, hogy használhassa a beállításaimmal, programjaimmal..."

Igen ezt jelenti a másik felhasználói offline fiók felvétele.

sértő bizalmatlanság ha nem nézheti meg a netes/banki jelszavaidat?

Ne használj kettős mércét. :)

2021. nov. 19. 15:46
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha többen használják a gépet, akkor nem csak a bizalom miatt KELL a több felhasználó.
2021. nov. 19. 18:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég fura logikád van neked, beengeded a magánéletedbe az embereket, aztán pedig panaszkodsz, hogy belelátnak a privát dolgaidba...?

Ha a Chrome-ot a --profile-directory=Default paraméterrel indítod, akkor az alapértelmezett profil fog betöltődni, ha mondjuk a chromium --profile-directory=Bela paraméterrel, akkor a Bela profil. Csinálj egy parancsikont, amiben --profile-directory=Enyem paraméterrel indítod, ez legyen a te profilod, az alapértelmezettet meg hagyd meg a vendégeknek.

2021. nov. 19. 18:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Én nem Chrome-ot használok, de ott is fel lehet venni különböző profilokat, ha ez segít.

[link]

2021. nov. 19. 19:42
 10/12 A kérdező kommentje:

Csak nekem tűnik abnormálisnak, hogy a Chrome lényegében az összes jelszavamat bárkinek megmutatja, aki a gépem elé kerül?

Ha valakinek mondjuk vannak vadászfegyverei, és van gyereke, nem biztos, hogy szeretné, ha a gyerek kíváncsiságból lövöldözni kezdnene, ezért zárt szerkrényben tartja a fegyvert, a lakáson belül is, nem az a megoldás, vesz egy másik lakást a gyereknek.

A Total Commander is mester jelszóval védi az FTP accountokat (opcionálisan), és minden normális password manager így tesz, mert ez az észszerű. Rejtély, hogy a Chrome -ból miért hagyták ki ezt.

2021. nov. 20. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!