Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Megnyitottam egy vírust! Mit...

Megnyitottam egy vírust! Mit csináljak nagyon félek?

Figyelt kérdés

Az egyik osztálytársamtól kaptam egy üzenetet hogy szavazz az egyik barátomra és én megnyitottam és be is jelentkeztem és kiderült hogy egy vírust volt. Mit csináljak? Valakitől halottam még hogy a telefonon keresztül tudnak figyelni ez igaz? Segítsetek nagyon félek...

16L

2021. okt. 16. 13:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Igen. Meg lehet figyelni, ha megnyitsz, letöltesz egy fájlt. Települhet a mobilra. Az értékes adatokat, kép, videó, dokumentum, mentsd le, vagy regisztrálj egy ingyenes v. fizetős felhőtárhelyen, és oda töltsd fel. Ez után csinálj egy gyári visszaállítást, telepítsd vissza a használt appokat, töltsd le a felhő tartalmat. Ennyi. Esetleg google play (Ha androidos) letöltesz egy ingyenes security appot, és átnézed a telót. Talán lehet vele törölni is. De a gyári visszaállítás a tuti! Csá!
2021. okt. 16. 13:49
 2/11 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

#1 Ha a bejelentkezési adatait adta meg valahol, akkor ez pont nem ér semmit.

Az a baj, hogy se azt nem írtad, hogy hol kaptál üzenetet, se azt, hogy milyen eszközről van szó.

De tegyük fel, hogy Facebook.

Akkor változtass jelszót, szüntess meg minden aktív bejelentkezést a biztonsági beállításoknál.

Aztán érdemes a kétlépcsős azonosítást is engedélyezni.

Abból, amit leírtál, nekem az jön le, hogy nem szó szerint vírusról van szó, egyszerűen csak engedélyt adtál valaminek hogy majd posztoljon a nevedben meg üzenetben továbbküldje magát az ismerőseidnek.

2021. okt. 16. 13:56
 3/11 A kérdező kommentje:
Mesengeren kaptam.Egy olyan üzenete hogy szavazzak egy emberre és egy fájl. Én megnyitottam a fájlt ahova bejelentkeztem a jelszavammal és a nevemmel de semmi nem történt így vissza léptem. Később láttam hogy az osztálytársam kiirta hogy ne nyissa meg senki mert vírus. És annyira megijedtem. Androidos a telefonom.
2021. okt. 16. 14:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Csináljak egy új facebookot? Vagy mi segítene?
2021. okt. 16. 14:10
 5/11 Pelenkásfiú ***** válasza:
75%

"Én megnyitottam a fájlt"

Nem csak egy link volt, ami megnyitott valamit a böngészőben?

A teendők továbbra is a #2-es válaszban.

2021. okt. 16. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

"Csináljak egy új facebookot? Vagy mi segítene?"

Változtasd meg a jelszavad!

2021. okt. 16. 14:17
 7/11 A kérdező kommentje:
Megváltozattam. Remélem ennyi elég lesz. Köszönöm mindenkinek a válaszát! Most kicsit negnyugodtam.
2021. okt. 16. 15:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Minden eszközt azonnal jelentkeztess ki (az alkalmazásban valami olyasmi hogy minden aktív bejelentkezés kijelentkeztetése vagy hasonló).

Jelszót változtass és kétlépcsős azonosítást állítsd be.

2021. okt. 16. 15:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Az aktív eszközöket nézd meg azért, hogy milyen bejelentkezések vannak a fiókodban most.
2021. okt. 16. 15:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Még mindig vannak ezek az üzenet spamelő vírusok facebookon?

A mai napig nem sikerült kiszűrni onnan?

Egyébként a jelszó megváltoztatása, illetve az ismerőseid figyelmeztetése (lehet, hogy a te nevedben is elküldte mindenkinek magát a vírus) segíthet.

2021. okt. 16. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!