Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire pörög Magyarországon...

Mennyire pörög Magyarországon az IT biztonság?

Figyelt kérdés
Mégis mennyire igényli Magyarország ipara ezt a fajta tudást?

2021. szept. 20. 19:42
 1/4 anonim ***** válasza:
9%
Alig, bár fogalmam sincs. :D Félre ne értsük, az ami nekem biztonságot jelent, az nekem igazából, előny-t jelent. Nem a biztonságba, bár a fájlaimra odafigyelek, de nem főként ezek miatt kell, olyan program, ami hozzáfér minden más programhoz.
2021. szept. 20. 19:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk úgy, hogy van nyitva nálunk IT biztonsági mérnök pozíció a cégnél fél éve, minden más pillanatok alatt betelik, erre viszont nincs normális jelentkező. Aki van, az olyan is, hogy nem kell. Igény van, kínálat nincs.
2021. szept. 20. 20:04
 3/4 SIDLER22 ***** válasza:
19%

Semennyire :D

Multkor olvastam egy cikket, hogy egy 13 éves kis srác letöltött GitHub-ról egy autoclicker programot és rakott bele egy rejtett billentyűzet figyelőt. Majd Discordon pár szerencsétlennek átküldte akik teljes jogot adva az exe-nek elindították azt. Megszerzett pár banki adatot meg a kréta belépési adatait. A rendőrség állítólag alig tudta visszanyomozni a "nagy hekkert" :D

[link]

Ezen kívül a nemzeti konzultációba egy rohadt captcha kódot nem tettek. Érkezett is egy éjszaka alatt 3000 szavazat...

Szóval nagyon siralmas...

2021. szept. 20. 20:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ide haza nagyon kevés.

Olyan tragikus az IT biztonság, hogy egy kicsit is jártasabb a falba veri a fejét.

Iszonyat sokszor látom hogy default jelszavak vannak a távolról is elérhető rendszereknél. ( biztonsági kamera, raktár kezelő, nyilvántartó, számlázó... )

Önkormányzati gépek tele kártevővel, vírusos email -ek, pendrive -ok...

A helyi korházi rendszer is haldoklik, mert több vírus van a gépeken mint az ápoltaknál.

Meg ugye melyik cégek a csúcsok ebbe a hazánkba, pl. T-System, nekik köszönhető a BKK online rendszere is. :-D

2021. szept. 20. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!